Main Content

Heynckes o svojej budúcnosti: Nechcem urobiť krok späť!

utorok, 4. jún 2013 15:05 | Autor: TASR

Heynckes o svojej budúcnosti: Nechcem urobiť krok späť!
Heynckes o svojej budúcnosti: Nechcem urobiť krok späť! | zdroj: TASR

Mníchov 4. júna (TASR) - Futbalový odborník Jupp Heynckes si po triumfálnej sezóne s Bayernom Mníchov zobral čas na rozmyslenie ohľadne ukončenia trénerskej kariéry respektíve svoje blízkej budúcnosti. Informovala agentúra dpa.

Futbalisti bavorského klubu získali prestížny treble, keď k prvenstvu v nemeckej Bundeslige a víťazstvu v Nemeckom pohári pridali aj triumf v Lige majstrov. "Teraz pôjdem najskôr na dovolenku. Potom sa rozhodnem, či budem pracovať v Nemecku alebo v zahraničí. Nechcem urobiť krok späť, najskôr si všetko zanalyzujem a v najbližších týždňoch sa rozhodnem," povedal Heynckes.

Heynckesov dvojročný kontrakt v Mníchove vyprší 30. júna, potom uvoľní miesto bývalému kormidelníkovi FC Barcelona Pepovi Guardiolovi, ktorého čaká neľahká úloha. Bayern totiž nevyhral len všetko, čo sa dalo, ale predvádzal aj divácky atraktívny futbal doma aj na ihriskách súperov.

Šesťdesiatosemročný nemecký kouč dostal ponuky od viacerých klubov, údajne aj od Realu Madrid, ktorý v sezóne 1997/1998 doviedol na vrchol Ligy majstrov. Heynckes pôsobil ako tréner aj v kluboch Borussia Mönchengladbach, Athletic Bilbao, Eintracht Frankfurt, CD Tenerife, Benfica Lisabon, Schalke 04 a Bayer Leverkusen.