Main Content

Philipp Lahm: Naša hviezdna éra len začína!

utorok, 4. jún 2013 13:05 | Autor: TASR

Philipp Lahm: Naša hviezdna éra len začína!
Philipp Lahm: Naša hviezdna éra len začína! | zdroj: TASR

Berlín 4. júna (TASR) - Nemecký reprezentačný futbalový tím bude profitovať z historicky prvého, čisto "bundesligového" finále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund (2:1). Myslí si to kapitán "Nationalelf" Philipp Lahm, ktorý poskytol exkluzívny rozhovor pre denník Bild.

Bayern spolu s Dortmundom majú na súpiskách 14 nemeckých reprezentantov, ktorí tak získali skúsenosti zo zápasov na tej najvyššej klubovej úrovni. "Naše postavenie sa zlepšilo vďaka nemeckému úspechu, pretože každý hráč ťažil z účasti vo finále Ligy majstrov. Táto skúsenosť dodá sebavedomie a je krokom vpred pre každého reprezentanta," uviedol obranca Bayernu v interview pre utorňajšie vydanie Bildu.

Podľa Lahma je na nemecký tím pred každým šampionátom vyvíjaný enormný tlak, ktorý vyplýva z pozície spolufavorita. Nemci sa prebojovali minimálne do osemfinále na posledných štyroch veľkých turnajoch (MS 2006 a 2010, EURO 2008 a 2012) a na budúcoročnom svetovom šampionáte v Brazílii sa pokúsia zaútočiť na svoju prvú veľkú trofej od roku 1996, keď získali titul na ME.

Podľa Lahma by zisk historického treble (triumf v LM, bundeslige i Nemeckom pohári) takisto mohol naštartovať novú, zlatú éru Bayernu. "Mám ten dojem, že sa tým len začína naša víťazná éra. Všetko tomu nasvedčuje - povedie nás špičkový tréner Pep Guardiola, máme v kádri dôležitých hráčov v ideálnom futbalovom veku, ktorí majú s klubom podpísané dlhodobé kontrakty. V uplynulých štyroch rokoch sme boli trikrát vo finále Ligy majstrov, pričom tento rok sme v nej triumfovali. Mám z toho dobrý pocit."