Main Content

NBA: Kidd sa po 19 rokoch v NBA rozhodol ukončiť kariéru

pondelok, 3. jún 2013 21:05 | Autor: TASR

NBA: Kidd sa po 19 rokoch v NBA rozhodol ukončiť kariéru
NBA: Kidd sa po 19 rokoch v NBA rozhodol ukončiť kariéru | zdroj: TASR

New York, 3. júna (TASR) - Hviezdny rozohrávač Jason Kidd sa rozhodol po deväťnástich rokoch v basketbalovej NBA ukončiť profesionálnu kariéru.

Desaťnásobný účastník Zápasu hviezd NBA má na konte jeden titul v zámorskej súťaži s Dallasom a dvakrát sa s reprezentáciou USA tešil zo zisku olympijského zlata. V historických štatistikách figuruje na druhom mieste v počte asistencií (12.091) za Johnom Stocktonom a druhý je aj v štatistike odobratých lôpt (2684).

Štyridsaťročný basketbalista obliekal počas bohatej kariéry dresy Dallasu, Phoenixu, New Jersey a naposledy New Yorku Knicks.

"Moja kariéra v NBA bola veľmi krásna, ale koniec raz prísť musel. Po 19 rokoch som sa rozhodol kariéru ukončiť," povedal Kidd. "Na každú sezónu mám krásne spomienky a chcem sa poďakovať všetkým trénerom a spoluhráčom, s ktorými som hral," dodal Kidd s tým, že v budúcnosti by sa chcel venovať trénerskej alebo komentátorskej práci.

"Jason mal veľké slovo v šatni a bola pre mňa česť ho trénovať," reagoval na odchod legendy a takmer s istotou aj budúceho člena Siene slávy NBA tréner Knicks Mike Woodson.

Vo svojej poslednej sezóne odohral Kidd za Knicks 48 zápasov s priemerom 6 bodov a 3,3 asistencie na zápas. S New Yorkom mal ešte platný kontrakt na ďalšie dve sezóny.