Main Content

KOMENTÁR: Škrtel na rázcestí, mal by prestúpiť

piatok, 31. máj 2013 08:20 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Škrtel na rázcestí, mal by prestúpiť
KOMENTÁR: Škrtel na rázcestí, mal by prestúpiť | zdroj: foto TASR

Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel sa v tomto roku ocitol na lavičke FC Liverpool, čo rozhodne nie je jeho miesto. Aj preto sa ho dotkne začínajúci prestupový kolotoč, len je otázne, kde sa v jeho prípade dotočí.

Komentár Filipa Chudého
 
Na začiatok si vymenujme základné fakty. Škrtel prišiel do FC Liverpool začiatkom roku 2008, čiže pri rieke Mersey kotví už päť a pol roka. Vtedy bol tento klub v úplnej európskej špičke, lenže toto postavenie stratil, keďže za ten čas vyhral iba raz ligový pohár a v tejto sezóne si nevybojoval ani európsku miestenku. Takto pred rokom fanúšikovia červených vyhlásili nášho stopéra za najlepšieho hráča, čo bola významná pocta, s ktorou sa išlo dobre do rokovaní o novej zmluve. Škrtel ju podpísal na štyri roky, takže má ešte trojročný platný kontrakt. A v lete minulého roka sa novým trénerom klubu stal Brendan Rodgers.
 
Možno už niekde tam sa zrodili problémy, ale ťažké bolo odstaviť najlepšieho hráča klubu. Lenže už vtedy sa začali šíriť klebety, že Liverpool hľadá stopéra, pričom najčastejšie sa skloňovalo meno Ashleyho Williamsa, čiže hráča predchádzajúceho Rodgersovho klubu. Samozrejme, konkurencia je potrebná, ale tento klub tlačí topánka inde a nie na stopérskom poste.
 
Sezóna išla podľa predpokladov, čiže Liverpool na konkurenciu nestačil, nič nové, v ostatných sezónach častý jav. Zmeny sa tak očakávali a dotkli sa nášho stopéra, vraj chýbala mužstvu organizácia, preto išiel do základu veterán Jamie Carragher, ktorý približne v tom čase oznámil aj ukončenie kariéry. Ak si niekto myslel, že takto iba Liverpool chcel vzdať úctu svojej legende, tak je na omyle.
 
Škrtel si týmto gestom mohol medzi riadkami prečítať, že nie je trénerov obľúbenec. Preto sa začala rozoberať jeho budúcnosť. Rodák z Handlovej má 28 rokov, čiže ideálny futbalový vek, vo svete futbalu už niečo znamená, takže ponúk dostane určite dosť. Ale je tu otázka, či by mal nejakú aj prijať. Zopakujem môj osobný názor spred roka, áno, nech ide inde, kde môže dosiahnuť trofeje, lebo história si pamätá iba víťazov.
 
Pred rokom sa pri jeho mene spomínali kluby ako Manchester City, Juventus Turín a Zenit Petrohrad. A určite sa ozvú aj teraz a k tomu ďalšie ako napríklad SSC Neapol, Arsenal Londýn a tiež ďalšie z európskej špičky. Ja pridám ešte jeden osobný tip, ktorý sme zrejme asi ešte nepočuli, a to londýnsku Chelsea. Prečo? Pretože Mourinho! Ten sa na nášho stopéra vypytoval už pred rokom, teraz sa vráti k modrým, a tí nemajú zas až tak kvalitne obsadený stopérsky post.
 
Martin Škrtel mal z Liverpoolu odísť už pred rokom, teraz dostane ďalšiu skvelú šancu na prestup, ktorú by mal konečne využiť. Hráčsku kariéru má len jednu, tak prečo strácať svoje najlepšie roky v klube, ktorý ho posadil na lavičku a neponúkne mu konfrontáciu s najlepšími hráčmi Európy. Škrtel si prípadným prestupom môže iba polepšiť.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo by ste v jeho prípade robili vy, prípadne, ktorý klub si vybrali?