Main Content

INSIDE NBA: Kto zastaví Spurs?

štvrtok, 30. máj 2013 08:06 | Autor: Viktor Štefaňák

INSIDE NBA: Kto zastaví Spurs?
INSIDE NBA: Kto zastaví Spurs? | zdroj: foto TASR

Timmy Duncan, Manu Ginobili, Tony Parker a Gregg Popovich. Títo štyria muži vyhrali so San Antoniom tri tituly. Duncan a Popovich majú k tomu ešte jeden z roku 1999. Teraz sú po dlhom čase, od roku 2007, vo finále.

Parker povedal, že prvé roky „to bol ako sen, prišiel som do ligy, vyhrali sme tri tituly a išlo to samo. No na toto finále sme museli čakať fakt dlho.“

Išli jednoznačne. Zastavili, alebo skôr pribrzdili ich len hráči Golden State Warriors, ktorí vyhrali na ich palubovke na 30. pokus. Inak Spurs počas svojej jazdy playoff prehrali len dva razy. A vyhrali 12-krát. Pritom im čelili LA Lakers, kde sa čakalo, že to bude oveľa vyrovnanejšie. A teraz Memphis, ktorý mnohí videli vo finále. Lenže Spurs mali iní názor. A pritom základnú časť končili slabo, prehrali pár stretnutí a stratili prvú priečku na Západe. Vyhodili náhradníka Jacksona. Navyše sa trápili so zraneniami hráčov ako Parker, Ginobili či Diaw. No všetci sú späť.

Otázka je, či tímy z Východu Miami alebo Pacers ich dokážu poraziť štyri krát. Miami síce zdolalo Spurs v oboch zápasoch v sezóne, naopak Indiana oba prehrala. Lenže San Antonio hrá znova basketbal ako šampióni. A čo je najdôležitejšie, ich tím hrá naozaj tímovo. Nikto nevyčnieva, ak nerátame Tony Parkera, všetci si nahrávajú, poznajú systém naspamäť a ten ich vždy podrží. Navyše keď vidíte ako Timy Duncan beží vo svojich 37 rokoch cez celú palubovku ako mladík, súperi sa toho musia báť.

Jediné, čo môže Spurs uškodiť, je dlhá pauza. Prvý zápas finále je na programe až 6. Júna.