Main Content

Hokej: Baleja tešia vysoké ambície Chomutova, teší sa na Bartečka a Maleca

štvrtok, 30. máj 2013 10:05 | Autor: TASR

Chomutov 30. mája (TASR) - Slovenský hokejový útočník Jozef Balej v uplynulej sezóne pomohol Plzni k majstrovskému titulu, v novej však už ďalšie úspechy v modro-bielom drese nepridá. Po skončení úspešného ročníka sa dohodol na spolupráci s Chomutovom, v ktorom by mal patriť medzi hlavné ofenzívne opory.

"Chomutov sa chce neustále zlepšovať, mužstvo má vysoké ambície," citoval server hokej.cz slovenského legionára. Severočeský tím sa vo svojej premiérovej sezóne v extralige zachránil až v baráži, v novom ročníku sa chce takýmto zápasom vyhnúť. "Páči sa mi, že Chomutov sa chce neustále zlepšovať. Tím má ambície a to bolo pri mojom rozhodovaní možno to najdôležitejšie. Navyše som cítil, že o mňa majú naozaj veľký záujem," povedal na margo svojho súhlasu s chomutovskou ponukou. V hre však boli vraj aj iné možnosti, jednou z nich aj jeho zotrvanie v Plzni. "O tom som samozrejme uvažoval, ale záujem z jej strany nebol taký, aký som očakával. Musím povedať, že ma to trocha prekvapilo. Myslím si, že som odohral dobrú sezónu, no beriem to ako fakt."

V kádri "Pirátov" by mal v novej sezóne patriť medzi ofenzívne opory. "Vnímam to tak, že góly sa od mňa očakávajú. Ja som však na to zvyknutý. Niekomu sa pod tlakom nehrá dobre, ale mne to vyhovuje. Už mám niečo odohrané, viem, ako sa s tým vyrovnať. Som tu, aby som svojimi výkonmi Chomutovu pomohol k čo najlepším výsledkom," zdôraznil Balej. Chomutov hráva svoje domáce zápasy v modernej hale, je tam kvalitné zázemie pre hráčov. Na to sa ale Balej pri svojom rozhodovaní nepozeral. "Som zo staršej školy, počas svojej kariéry som spoznal veľa štadiónov. Dôležité pre mňa bolo, že klub mal o mňa záujem a že na ľade by som mal dostať veľa priestoru."

V Chomutove sa stretne aj s ďalšími posilami, Slovákmi Lubošom Bartečkom a Tomášom Malecom. "Vždy je fajn, keď človek v novom tíme pozná známe tváre. Na chlapcov sa teším a verím, že vytvoríme dobrú partiu. Zároveň je to záruka, že keď sa tu schádzajú takí skúsení a kvalitní hráči, že v klube to s ambíciami myslia vážne," uzavrel Balej.

go la