Main Content

Ideálna jedenástka jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk

streda, 29. máj 2013 10:29 | Autor: Filip Chudý

Ideálna jedenástka jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna jedenástka jarnej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Skončila sa sezóna Corgoň ligy a nadišiel čas hodnotenia. Ešte skôr, ako vám prezradíme ideálnu zostavu celého ročníka, si pozrite tú z jarnej časti. Počas všetkých štrnástych jarných kôl sme vám prinášali ideálne jedenástky a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie.

Brankár
 
Jakub Diviš (Prešov, 4 nominácie) – Prešov síce nakoniec našu najvyššiu súťaž opustil, ale nebyť brankára Diviša, tak by sa žiadny rozhodujúci duel v poslednom kole nehral a Prešov by už zopár kôl pred koncom vypadol. Diviš veľmi veľa krát držal mužstvo nad vodou a zviditeľnil sa hlavne zápasom v Trenčíne, keď chytil dve penalty po sebe.  
 
Obrancovia
 
Matúš Turňa (Banská Bystrica, 3) – Dukla bojovala o záchranu pretože mala slabý útok, no obranu mala vynikajúcu. Dostala druhý najmenší počet gólov, čo o niečom svedčí. Turňa mal vynikajúcu sezónu, veď ako pravý obranca sa stal najlepším strelcom Dukly so šiestimi gólmi a k tomu pridal aj štyri asistencie. Pričom je zaujímavé, že na jar aj jeseň mal rovnakú bilanciu (3+2).
 
Martin Černáček (Myjava, 3) – Vynikajúca nováčikovská sezóna Myjavy bola korunovaná štvrtým miestom a honorom mužstvo jari. Nováčik súťaže sa prezentoval ako jeden tím, ale mal vo svojom strede aj výrazné individuality, a kapitán Černáček bol jednou z nich. Nielen na jar, ale počas celej sezóny sa prezentoval spoľahlivými výkonmi.
 
Boris Sekulič (Košice, 4) – Sekulič je ďalším predtým neznámym Srbom, ktorého dokázal tréner Kozák pozdvihnúť. Už teraz je tento moderný krajný obranca zaujímavý a určite má na medzinárodnú úroveň. Jeden z objavov tejto sezóny aj v jarnej časti z ľavej strany neúnavne podporoval útok, hoci je pravák.
 
Stredopoliari
 
Erik Grendel (Slovan, 3) – Dobré chýry o ňom už išli počas zimnej prípravy a Grendel nesklamal, pretože na jar sa prezentoval dobrými výkonmi. K tradične dobrej medzihre pridal aj uňho netradičnú gólovosť, keď na jar rozvlnil súperove siete štyrikrát. K tomu si pripísal aj dve gólové asistencie.
 
Stanislav Lobotka (Trenčín, 3) – Opäť pripomenieme, že vekom je ešte stále dorastenec, hoci už iba pár dní. No jeho výkonnostný rast si všimol aj reprezentačný tréner Michal Hipp a páčil sa aj Ronaldovi de Boerovi, ktorý bol na zápase so Zlatými Moravcami. Verme, že táto jar bola iba jeho začiatok.
 
Samuel Štefánik (Trenčín, 3) – Trenčiansky stred poľa sa nebojí hrať futbal, preto často rozoberal svojich súperov. Medzi jeho dôležité časti patril aj Samuel Štefánik, ktorý vie pridať ku svojmu výkonu aj produktivitu. Na jar mu z tohto pohľadu vyšiel hlavne záver, keď góly dával a aj ich pripravoval.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok, 5) – V ideálnej jarnej zostave, samozrejme, nemôže chýbať ani najlepší hráč jarnej časti. To ocenili aj reprezentační tréneri, ktorí ho nominovali na zápas proti Lichtenštajnsku. Kapitán Ružomberka zaznamenal v jarnej časti bilanciu 9+2, keď občas sa zdalo, že do čoho kopne, to skončí v bráne.
 
Jakub Holúbek (Trenčín, 3) – Trenčianska záloha hrala na konci sezóny tak vynikajúco, že všetci jej protagonisti sa pravidelne dostávali do našich výberov, až sa nakoniec stalo, že v tom konečnom za druhú časť sezóny majú najväčšie zastúpenie. Holúbek na jar strelil štyri góly, z toho až tri v záverečnej fáze sezóny.
 
Útočníci
 
František Kubík (Trenčín, 5) – Spoločne s Ďubekom od nás dostal na jar najviac nominácií a aj Kubík mal plodnú jar, keď mal bilanciu 6+3. Lenže Kubík nezaujal len produktivitou, ale hlavne výkonmi na ihrisku, kde bol takmer vždy jasne viditeľný. Aj preto sa zrejme dostane do reprezentačného kádra už na zápas v Lichtenštajnsku.
 
Lester Peltier (Slovan, 4) – Ďalším veľmi produktívnym hráčom jarnej časti je najproduktívnejší hráč majstra, Lester Peltier. K piatim jarným gólom pridal aj dve asistencie, pričom jeho bilancia je o to pozoruhodnejšia, že nastupoval na zápasy zranený a čaká ho operácia. Hlavne začiatok jari mal skvelý, keď takmer v každom zápase rozhodol o víťazstve belasých.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka jarnej časti.