Main Content

Ideálna zostava 33. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 27. máj 2013 11:31 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 33. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 33. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Skončil sa jubilejný 20. ročník našej najvyššej súťaže, v ktorom sa postupne lúštili všetky tajničky, až do toho posledného zostala už iba jedna. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Dobrivoj Rusov (Trnava) – Mladý trnavský odchovanec si odložil svoj životný výkon na najdôležitejší zápas pre svoje mužstvo. Udržať si nulu proti Prešovu je síce tuctové, ale Rusov k tomu potreboval netuctové zákroky. Hlavne pri strelách pod brvno od Gergela, Nováka a Kroba sa predviedol vo veľmi dobrom svetle.
 
Obrancovia
 
Róbert Pillár (Senica) – Patrí medzi našich najtalentovanejších stopérov, preto je dobré, že je späť po dlhom výpadku, ktorý zapríčinili problémy s kolenom. V Nitre dostal šancu od začiatku zápasu a chopil sa jej. Nielenže Senica aj jeho zásluhou neinkasovala, ale práve Pillár jediným gólom rozhodol o víťazstve hostí.
 
Roman Častulín (Myjava) – Myjavčanom sa pod Čebraťom darí, veď na jeseň tam vyhrali 4:0 a aj teraz si domov odniesli tri body. Ale tie by nemali, pokiaľ by Častulín nepredviedol vynikajúci obranný zákrok, keď sklzom zabránil istému gólu po strele Lovása. Na jeseň teda v Ružomberku jeden gól dal a teraz jednému zabránil.
 
Boris Sekulič (Košice) – Jeden z objavov tejto sezóny aj v poslednom kole ukázal, že jeho výkony neboli náhodné. Tradične z ľavej strany podporoval útok, hoci je pravák. Dostal sa aj do zakončenia, lenže úspešný nebol. Ale o malú chvíľu si chuť napravil, keď vrátil loptu do „ohňa“, odkiaľ Košice vyrovnali na 1:1.
 
Stredopoliari
 
Norbert Gyömbér (Banská Bystrica) – Pred zápasom sa s ním domáci rozlúčili, keďže to bol jeho posledný zápas pred odchodom do Catanie. A hoci mu jar nevyšla, tak aspoň na jej konci ukázal svoj potenciál, hoci nie na stopérskom poste, ale ako defenzívny stredopoliar. Verme, že sa v Taliansku futbalovo rozvinie, pretože má veľký talent.
 
Tomáš Kóňa (Senica) – Je už priam tradíciou, že proti rodnému klubu, ktorého znak má vytetovaný na ľavej ruke, sa mu darí. V známom nitrianskom prostredí sa cíti dobre, hoci v poslednom kole boli tribúny kvôli trestu prázdne, tak Kóňa sa bavil futbalom a vykúzlil viacero vynikajúcich prihrávok, lenže spoluhráči ich nedokázali využiť.
 
Samuel Štefánik (Trenčín) – Patrí medzi členov vynikajúco pracujúceho trenčianskeho kolektívu, z ktorého teraz sám vynikol. Najprv ukážkovou kolmicou vysunul Kubíka, ktorý otvoril skóre a už o malú chvíľu si pripísal aj gólový zásah, keď zo šťastím skončila lopta v sieti. Vymyslel aj ďalšiu šancu pre Kubíka, lenže ten druhýkrát neuspel.
 
Uroš Matič (Košice) – Rozlúčil sa s Košicami dobrým výkonom, čiže presne takým, aké podával prakticky celú sezónu. Aj teraz Košice ťažili z jeho štandardnej situácie, keď prvý gól dali domáci po rohovom kope. Druhý už pridal sám, keď umiestnenou strelou z diaľky nachytal žilinského brankára Le Gianga.
 
Ján Vlasko (Trnava) – Je to je jeden z mála skutočných futbalistov v trnavských farbách, ktorý vie zabaviť tribúny. Pretože iba futbaloví umelci v kritickej zlomovej chvíli vytiahnu z repertoáru „panenkovskú“ penaltu. Vlasko vie hrať futbal, čo ukázal aj v Prešove, keď bol najlepším hráčom hostí v poli.
 
Útočníci
 
Martin Chrien (Banská Bystrica) – Nielen v tomto kole to bola útočnícka mizéria, veď to je dlhodobý problém celého nášho futbalu. Preto keď 17-ročný chlapec v druhom ligovom zápase dá gól, tak zbystríme pozornosť. Chrien svoj prvý zápas v základnej zostave okorenil gólom už v 31.sekunde, za ktorý sa môže poďakovať Bagayokovi, ktorý snáď prvýkrát v sezóne „úspešne“ nacentroval na gól.
 
František Kubík (Trenčín) – Svoju skvelú formu z jarnej časti súťaže korunoval aj v Zlatých Moravciach, keď sa opäť gólovo presadil. Ideálne si nabehol na Štefánikovu kolmicu, ktorú strelou povedľa Kuciaka premenil. Mal aj druhú veľkú šancu, ale tú už zoči-voči Kuciakovi nepremenil.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.