Main Content

KOMENTÁR: 20.ročník priniesol veľa podnetného, poučia sa kluby?

pondelok, 27. máj 2013 08:31 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: 20.ročník priniesol veľa podnetného, poučia sa kluby?
KOMENTÁR: 20.ročník priniesol veľa podnetného, poučia sa kluby? | zdroj: foto TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Jubilejný dvadsiaty ročník našej najvyššej súťaže skončil, je čas bilancovať. V boji o titul sme v tomto ročníku žiadnu drámu nevideli, čo sa vlastne aj dalo čakať. Jedine Slovan totiž zobral svoje slová o titule aj vážne, keď k tomu postavil aj zodpovedný káder. Jeho konkurencia síce o ambíciách na titul hovorila, lenže reálne skutky sa nestali, preto belasí jednoducho museli vyhrať. Keď videli, že im nikto majstrovský pohár nezoberie, tak dali nohu dole z plynu a súťaž došli na voľnobehu. Lenže to by im v Lige majstrov nestačilo, preto môžu byť facky z konca súťaže aj dobré, stačí sa len poučiť.
 
Pohárové miestenky si vybojovala aj Senica s Trenčínom. Seničania mali dobrý káder, zaslúžene sú druhí, lenže ak bude chcieť ísť tento ambiciózny klub ešte vyššie, tak nemôžu mužstvo dopĺňať iba voľnými hráčmi, ale aj správne zainvestovať väčšie sumy. Svoj strop dosiahol aj Trenčín, ktorý sa bavil futbalom. Na Guľovu éru sa bude spomínať iba v dobrom, no už čoskoro príde nová, ktorá verme začne úspechom v Európskej lige, kde budú hrať Trenčania prvýkrát.

 Štvrté miesto obsadila Myjava, čo je senzácia, ktorú znásobuje fakt, že nováčik bol v jarnej časti najúspešnejším tímom súťaže! Ale je to zaslúžené, pretože v Myjave došli k úspechu poctivou prácou, tak nech si právom užijú svoj úspech. O niečom podobnom môžu hovoriť aj v Košiciach a Ružomberku, pretože kádre na hornú polovicu tabuľky nemali. Lenže dobrá práca trénerov sa prejavila. Teraz by sa mali pridať aj manažmenty, ten košický nech pridá na sile, pretože metropola východu si zaslúži špičkový klub a ten ružomberský nech konečne dostane rozum.
 
Veľkým sklamaním je Žilina, ktorá nielenže nebojovala o obhajobu titulu, ale hlavne v jarnej časti bola fackovacím panákom súťaže. Do bývalého majstra si kopal snáď každý. Adrián Guľa bude mať čo robiť, pričom šoková liečba ofenzívnym futbalom môže mať zaujímavé vyvrcholenie. Že jarná časť skončila, museli oceniť aj v Zlatých Moravciach, lebo opäť doplácali na úzky káder. Hoci jar začali na druhom mieste, tak sú nakoniec tam kde patria, lebo na viac v kádri rozhodne nemali.
 
O záchranu bojovala síce polovica účastníkov ligy, ale nakoniec sa to postupne zužovalo. Nitra sa zachránila dve kolá pred koncom, a ak bude správny ozdravovací proces klubu pokračovať, tak Nitrania pôjdu do vyšších poschodí. Banská Bystrica sa definitívne zachránila v predposlednom kole, ale keď sa nenaučí dávať góly, tak dopredu sa nepohne. Trnava sa zachránila v hodine dvanástej, lenže ak sa v klube radikálne nič nezmení, tak to bolo Pyrrhovo víťazstvo. Súťaž opúšťa Prešov, ktorý si o to koledoval už niekoľko rokov. Pokiaľ urobia v klube správe veci, tak najneskôr do troch rokov sa určite Prešovčania vrátia oveľa silenejší. Ak nie, potom budú stále podpriemerní aj v prípade postupu, alebo budú hniť v druhej lige, dokým nedostanú rozum.
 
Čo vás v tomto ročníku najviac potešilo a čo sklamalo?