Main Content

Pohľad na 33. kolo Corgoň ligy: Prešov alebo Trnava?

nedeľa, 26. máj 2013 08:13 | Autor: Filip Chudý

Pohľad na 33. kolo Corgoň ligy: Prešov alebo Trnava?
Pohľad na 33. kolo Corgoň ligy: Prešov alebo Trnava? | zdroj: foto TASR

Na všetky dôležité otázky odpoveď poznáme, teda okrem jednej. Kto Corgoň ligu opustí sa rozhodne vo vzájomnom zápase Prešov - Trnava. Detailne sme sa pozrteli práve na tento zápas.

Zoznam zápasov
 
Nedeľa 26. mája o 17:30 h
Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava
FC Nitra - FK Senica
ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín
MFK Ružomberok - Spartak Myjava
MFK Košice - MŠK Žilina
Tatran Prešov - Spartak Trnava
 
Porovnanie sily pred zápasom Prešov - Trnava
 
Majster má pohár v rukách, rozdané sú aj pohárové miestenky, čiže už treba spoznať iba vypadávajúceho. Prešovu stačí remíza, Trnava musí vyhrať, ale na ktorej strane je väčšia kvalita? Prinášame vám aktuálne porovnanie sily oboch mužstiev na stupnici 1-10.
 
Brankári
 
Prešov má v bráne výraznú oporu a aktuálne najlepšieho svojho hráča. Jakub Diviš chytá v jarnej časti nadštandardne a hlavne jemu môžu Prešovčania ďakovať, že majú takúto pozíciu na konci súťaže, lebo bez neho by už vypadli. Trnavčan Dobrivoj Rusov je talentovaný brankár a svoj potenciál ukázal, lenže logicky mu chýbajú skúsenosti, pretože je nevychytaný. Taký gól, akým v Nitre vyrovnal Obradovič sa dostať nemôže, hoci kopnuté to bolo fantasticky.
 
Prešov 9- 6 Trnava
 
Obrancovia
 
Obrana patrí medzi silnejšie prešovské karty, ale tiež momentálne nepripomína slávny prešovský betón. Najväčšou oporou je kapitán Petráš, ale ten má najlepšie roky už za sebou. Spoľahlivý je univerzál Kolbas, čo sa už nedá povedať o mladých odchovancoch, ktorí vedia urobiť nejaký kiks. Ale aj tak sa nechytajú na Trnavčanov, ktorí ich počas sezóny robia na počkanie. Janečka ma pravej strane robí všetko iné, len nebráni, na stopérskom poste sa už vystriedalo kvantum hráčov, ale poriadne neobstál ani jeden. Grabež sa ukazoval naľavo dobre, ale aj on už začal v ostatných zápasoch chybovať. 
 
Prešov 5 - 3 Trnava
 
Stredopoliari
 
Tí prešovskí sú dobrí hlavne v hre dozadu, smerom dopredu toho moc nevedia. Lenže v tomto zápase to možno aj bude stačiť. Hlavne Gergel na jar ukázal, že v ňom niečo je, hoci v Žiline to nevideli. Lipták si svoju špinavú prácu odrobí a kraje budú aspoň behať, pričom sa budú spoliehať na Krobovu ľavačku, čo v Žiline prinieslo víťazstvo. Trnava má v strede poľa aj osobnosti aj talenty, ale v týchto dňoch nič poriadne. Karhan sa iba trápi, Hodúr taktiež, Kaščák chvíľu hrá a druhú zas nie a mladí zažiaria iba výnimočne, hoci šancí dostali už dosť.
 
Prešov 4 - 4 Trnava
 
Útočníci
 
Prešov dal suverénne najmenej gólov v súťaži a v Žiline sa presadil takmer po 500 minútach, čo asi najlepšie vystihuje kvalitu jeho útočnej hry. Ale možno práve impulz zo Žiliny preberie spiace princezné. Netreba zabúdať, že Prešov má stále v útoku Nováka, ktorý góly strieľať vie. Ale zatiaľ je tam asi iba na okrasu, podobne, ako Trnavčan Lietava, ktorý už ani na lavičku nechodí. Pavelka ani sám nepamätá kedy dal gól, Mikovičovi to v lige vôbec nepadá, Vyskočil potrebuje veľa šancí a Tomaček veľmi veľký priestor na uplatnenie svojej ľavačky.
 
Prešov 2 - 5 Trnava
 
Náhradníci
 
O výsledku môžu rozhodnúť aj striedajúci hráči, pričom väčšie možnosti má Trnava. Prešovský tréner Bubenko si na llavičke síce nechá nejakého skúseného hráča, ale to iba preto, že do základu nepatrí a mladí hráči ešte v lige nič neukázali. Trnavský tréner Ekhardt bude mať koho na ihrisko poslať, ale či aj v správnej chvíli a toho pravého, nevedno. Striedania mu totiž viac nevychádzajú, ale to nemusí byť iba v ňom, lebo mená nerozhodujú.
 
Prešov 2 - 4 Trnava
 
Výsledné hodnotenie
 
Vyšlo to nerozhodne, čo sa týka kvality aktuálnych mužstiev. Remíza je vysoko pravdepodobný konečný rezultát aj na zajtra. Bude to zrejme zápas o jednom góle, ktorý ani nakoniec padnúť nemusí. Obaja sú zaslúžene dole, tak nech na ihrisku ukážu, kto si zaslúži Corgoň ligu viac.
 
Prešov 22 - 22 Trnava
 
Do diskusie napíšte, kto podľa vás vypadne z Corgoň ligy?