Main Content

KOMENTÁR: Kuckov čas na prestup

piatok, 24. máj 2013 08:03 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Kuckov čas na prestup
KOMENTÁR: Kuckov čas na prestup | zdroj: foto TASR

Slovenský futbalový stredopoliar Juraj Kucka je opäť stredobodom mediálnej pozornosti, keďže sa mal údajne ocitnúť v hľadáčiku FC Liverpool. Záujem majú aj iní a v Kuckovom prípade by sa už prestúpiť patrilo.

Komentár Filipa Chudého
 
Juraj Kucka patril v tejto sezóne medzi najlepších hráčov Janova, hoci neodohral kompletnú sezónu. Práve jeho výkony mali veľkú váhu na tom, že FC Janov sa udržal v najvyššej talianskej súťaži, lebo v zlomových zápasoch patril medzi herných lídrov. Dal tak zabudnúť na hluché obdobie, ktoré zažil v minulej sezóne. To ho síce stálo prestup do Interu Miláno, ale s najväčšou pravdepodobnosťou si od novej sezóny dres nejakého prestížneho klubu oblečie.
 
Bojnický rodák určite má kvality na to, aby sa dokázal vo futbalovom svete presadiť ešte viac, no v janovskom klube to nedosiahne, pretože tam narazil už na strop. Kucka by mal vystúpiť opäť o schodík vyššie, pretože zatiaľ tak stúpa. Z druholigovej Podbrezovej do Ružomberka, odtiaľ do Sparty Praha, ktorá mu otvorila cestu do prestížnej Serie A. Tam je hráčom mužstva z druhého sledu, ale záujem Neapola a oboch milánskych veľkoklubov naznačuje, že ďalší schod je pripravený.
 
Ale najnovšie správy hovoria o tom, že záujem je už aj mimo Apeninského polostrova. FC Liverpool je stále dobrá adresa, hoci výsledky v tejto sezóne zariadili, že nikto z európskych súperov ju hľadať v budúcej sezóne nemusí, čo je značné mínus tohto tradičného anglického klubu.
 
V každom prípade, všetko sú to zatiaľ iba mediálne dohady a sám Kucka to neberie vážne. Lenže prestupový kolobeh sa rozbieha, čo musí náš reprezentant využiť, inak si môže sľubne rozvíjajúcu sa kariéru skomplikovať. Aj FC Janov musí vedieť, že dva roky pred koncom zmluvy sa ešte dajú z prestupu vytĺcť pekné peniaze.
 
Toto leto sa proste stretnú všetky veci, ktoré budú hovoriť pre Kuckov kariérny postup. Verím, že rozhodnutie nášho reprezentanta bude správne, čím môže do budúcnosti pomôcť nielen sebe, ale celému nášmu futbalu.
 
V diskusií sa vyjadrite, kde by ste najradšej videli Kucku v novej sezóne?