Main Content

Futbal: Ferdinand ostáva v Manchestri United, podpísal nový ročný kontrakt

štvrtok, 23. máj 2013 16:05 | Autor: TASR

Manchester 23. mája (TASR) - Futbalový obranca Rio Ferdinand sa vo štvrtok dohodol s vedením Manchestru United na novom ročnom kontrakte.

"V Manchestri to bola neskutočná cesta a som rád, že bude pokračovať. Teraz sa môžem naplno sústrediť na svoju klubovú kariéru," citovala agentúra dpa 34-ročného hráča.

Na lavičke "červených diablov" bude od novej sezóny pôsobiť David Moyes, ktorý sa podľa vlastných slov teší na spoluprácu s Ferdinandom. "Myslím si, že každému je jasné, že Rio mal jednu z najlepších sezón v tomto klube. Určite je tiež každému zrejmé, že on je ozajstný charakter aj mimo šatne. Som rád, že podpísal novú zmluvu," vyhlásil Moyes.

Ferdinandov aktuálny kontrakt vyprší o mesiac, ale samotný hráč prejavil záujem pokračovať v klube. Na Old Trafford pôsobí od roku 2002, za ten čas si pripísal na svoje konto 431 štartov. Šesťkrát sa tešil zo zisku ligového titulu, dva razy z Ligového pohára a raz z triumfu v Lige majstrov. Okrem toho si pripísal 81 štartov za národný tím. Minulý týždeň však oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry.