Main Content

Ideálna zostava 32. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

piatok, 24. máj 2013 08:07 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 32. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 32. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Slovan dostal majstrovský pohár, Senica a Trenčín si vybojovali pohárové miestenky a Trnava je posledná. To boli hlavné momenty predposledného kola. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Jakub Diviš (Prešov) – Až pri poslednej možnosti, vyhral Prešov na súperovom ihrisku, keď šokoval Žilinu. Domáci síce boli jasne lepší, ale v koncovke katastrofálni a keď už aj dobre vystrelili, tak Diviš ich vychytal. Angelovičovi ukážkovo zmenšil strelecký uhol, Maboukovi vyškriabal strelu z vinkla a Pichovu hlavičku do protipohybu si vychutnal.  
 
Obrancovia
 
Peter Čögley (Trenčín) – Trenčín sa v poslednom domácom zápase tejto sezóny zabával, na čom má zásluhu celé mužstvo. To hosťujúcich Ružomberčanov roztrhalo, keď im nadelilo päť kúskov. Na prvom rozbehovom má veľkú zásluhu Čögley, ktorý nacentroval loptu do pokutového územia, tá sa dostala ku Kubíkovi, ktorý otvoril skóre.
 
Kristián Kolčák (Slovan) – Po krátkej prestávke sa opäť vrátil do základnej zostavy a táto lavičková pauza mu zrejme pomohla, keďže proti Nitre pôsobil istým dojmom. Zachytil niekoľko dôležitých prihrávok, po ktorých sa mohli hostia dostať do dobrých šancí. Navyše sám strelil gól, keď ideálne využil Žofčákovu prihrávku.
 
Lukáš Pauschek (Slovan) – Aj v jeho prípade ho zrejme lavička nabudila, keďže zápas proti Nitre začal na nej. No do druhého polčasu vybehol ako odtrhnutý z reťaze a už za minútu pobytu na trávniku po skvelej individuálnej akcií pripravil gól Kuzmovi. Jeho spolupráca na ľavej strane s Čikošom a neskôr aj Soumahom bola ukážková.
 
Stredopoliari
 
Stanislav Lobotka (Trenčín) – Jeho primárne miesto je v centrálnej zóne, ale opäť by sa dalo povedať, že bol proste všade. Nešetril pohybom a keď si uvedomíme, že je ešte stále v dorasteneckom veku, tak sa tešme na jeho ďalší vývoj. Nedal síce gól a ani asistenciu si nepripísal, ale na piatom góle má minimálne polovičnú zásluhu.
 
Erik Grendel (Slovan) – Počas jarnej časti potvrdil, že herne dozrieva. Aj zápas proti Nitre ukázal jeho vplyv na hru belasých, ktorú držal pod kontrolou. Práve po faule naňho sa kopal pokutový kop, ktorý otvoril skóre zápasu. Grendel svoj výkon korunoval krátko pred koncom, keď po Soumahovej prihrávke presne trafil z hranice pokutového územia.
 
Tomáš Bruško (Myjava) – Bývalý mládežnícky reprezentant a veľký talent má na konci sezóny dobrú formu. V zápase s Košicami snáď nebolo akcie domácich, na ktorej by sa nepodieľal. Preto neprekvapuje, že vymyslel aj jediný gól zápasu, keď fantastickým oblúčikom poza obranu vysunul Sivu, ktorý ponúkol víťazný gól Šulekovi.
 
Jakub Holúbek (Trenčín) – Opäť sa dokázal strelecky presadiť, keď pri góle ukázal všetky svoje prednosti. Doplnil útok, napádaním zobral loptu protihráčom, bol rýchlejší ako oni, ideálne si loptu dal na ľavačku a tou vie trhať siete. Ukážková akcia, na ktoré sa oplatí chodiť a v Trenčíne podobných predvádzali množstvo aj proti Ružomberku.
 
Útočníci
 
Fabián Slančík (Banská Bystrica) – Ak to bol zámerný taktický ťah, tak Banskobystričanom vyšiel a znamenal záchranu. Slančík začal na lavičke náhradníkov, ale vybehol do druhého polčasu a zmenil dej zápasu. Obrana Trnavy si s ním nevedela poradiť, a za to pykala. Skvelú víťaznú akciu rozbehol Gyömbér a Slančík ju famózne zakončil.
 
William Alvés de Oliveira (Trenčín) – Tento brazílsky útočník sa po zimnom príchode už adaptoval a hlavne zohral so spoluhráčmi. Preto navzájom vedia, ako sa majú pohybovať a kde si prihrávať. William pred druhým gólom vysunul Štefánika, ktorý po chybe hostí strelil gól a hlavne ukážkovo pätičkou prihral Kubíkovi, ktorý už nemohol nedať tretí gól zápasu.
 
František Kubík (Trenčín) – V jarnej časti súťaže má skvelú formu, čo potvrdil aj proti Ružomberku. Na začiatku zápasu otvoril skóre, čím vlastne rozbehol trenčiansky stroj na plné obrátky. Z uhla svojou ľavačkou prekvapil hostí a v druhom polčase pridal aj svoj druhý gól. Mal aj ďalšie šance, no hetrik sa mu streliť nepodarilo.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.