Main Content

Futbal-CL: Mikovič priznal kŕč, ale verí v záchranu Trnavy: "Vonku hráme lepšie"

štvrtok, 23. máj 2013 11:05 | Autor: TASR

Trnava 23. mája (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava si poriadne zavarili a po stredajšej domácej prehre 0:1 s Banskou Bystricou spadli pred vyvrcholením Corgoň ligy 2012/2013 na posledné miesto v tabuľke, stále však majú osud vo vlastných rukách. Ofenzívny stredopoliar "bílích andelov" Martin Mikovič uviedol, že hráči v nedeľu v priamom súboji o ligové bytie či nebytie v Prešove odovzdajú zo seba všetko, aby proti domácemu Tatranu získali tri body a zachránili sa.

"Vonku hráme uvoľnenejšie ako doma, nekričia na nás fanúšikovia, môže to byť naša výhoda. Musíme dobre zregenerovať, vyčistiť si hlavy a najmä si vstúpiť do svedomia. Pre nás je zápas v Prešove ako finále Ligy majstrov. Pozviechame sa a dáme do neho všetko," povedal pre TASR Mikovič, ktorého mrzel zbabraný domáci duel s Banskou Bystricou. V ňom si mohol Spartak v prípade víťazstva zaistiť účasť v ďalšej corgoňligovej sezóne, ale spadla na neho psychická "deka" a to jeho súper dokonale využil.

"Už v prvom polčase sme hrali bez pohybu a agresivity. Po zmene strán rozhodla jedna naša chyba, keď sme nepochopiteľne otvorili obranu a súper nám strelil gól. Pritom pred zápasom sme si povedali, že budeme hrať opatrne zozadu ako Bystrica a potom urobíme takúto hrúbku... Odklonilo sa od aj šťastie, ale je pravda, že sme nemali veľa šancí a asi sme nemohli pomýšľať ani na bod. Ani ja som sa nedostal do hry, lebo sme hrali na nakopávané lopty, čo mne veľmi nevyhovuje. Mohol som viac bojovať, ale ako to nešlo celému mužstvu, tak nešla hra ani mne. Nemali sme lídra, skúšali sme to ubojovať ako kolektív, ale bez želaného výsledku," dodal 22-ročný odchovanec Spartaka Trnava.

Mikovič sa vedel vžiť do kože nahnevaných fanúšikov, ktorí svojich častovali pokrikmi: "Vyzlečte si dresy!" aj ostrejšími vulgárneho charakteru: "Vnímal som to a nie je to príjemné, ale ani sa im veľmi nečudujem. Celú sezónu hráme v kŕči a dnes naša bezmocnosť vyvrcholila. Musíme sa zmobilizovať a zachrániť pre Trnavu ligu, máme na to poslednú šancu."