Main Content

KHL: Ničuškin za Dinamo hrať nebude, chce to skúsiť v NHL

štvrtok, 23. máj 2013 11:05 | Autor: TASR

Moskva 23. mája (TASR) - Ruský hokejový talent Valerij Ničuškin, ktorý si v stredu na Galavečeri pri príležitosti slávnostného ukončenia piatej sezóny KHL prevzal Cenu Alexeja Čerepanova pre najlepšieho nováčika, v nastávajúcej sezóne nebude hrať za Dinamo Moskva. Osemnásťročný hokejista mal po Traktore Čeľabinsk pokračovať práve v tíme dvojnásobného víťaza Gagarinovho pohára, no ako uviedol, chce si to vyskúšať v NHL.

"Už som sa rozhodol, že pôjdem do NHL," citovala Ničuškina Ria Novosti. "V Diname mi povedali, že keď chcem, môžem odísť. Kontrakt s Dinamom som ukončil a stal som sa voľným hráčom. Potešilo ma, že klub mi vyšiel v ústrety. Dohovorili sme sa, že ma pustia, ale ak mi to za oceánom nevyjde ako chcem, môžem sa do Dinama vrátiť."

Podľa neho záujem o neho budú mať Tampa Bay, alebo Nashville. "Hovoríme o kluboch, ktoré si budú vyberať z prvých miest. Mnohé kluby rozmýšľajú tak, že si ma vyberú ešte predtým, ako na nich príde rad. Ja verím, že si ma vyberie jeden z klubov na prvých piatich miestach v drafte," povedal Valerij Ničuškin.

Jeho odchod za oceán sa ale nepozdáva prezidentovi KHL Alexandrovi Medvedevovi, podľa ktorého sa Ničuškin so svojím rozhodnutím poponáhľal. Podľa neho by mal 18-ročný hokejista najskôr zosilnieť v Rusku. "Prirodzene, naša liga nechce stratiť budúcu superhviezdu. Som presvedčený o tom, že Ničuškin sa poponáhľal so svojím rozhodnutím. Za oceán treba ísť až po dvoch-troch rokoch, po tom, čo hráč získa potrebné skúsenosti z vysokej úrovni klubového hokeja. Tak ako to bolo v prípade Ovečkina i Malkina. Alebo ako silný muž. No v žiadnom prípade nie ako 18-ročný," povedal pre Sport-express Medvedev.