Main Content

Futbal: Spartak Trnava - Banská Bystrica 0:1 v 32. kole CL, Dukla zachránená

streda, 22. máj 2013 20:05 | Autor: TASR

Trnava 22. mája (TASR) - Dôležitý stredajší zápas predposledného 32. kola Corgoň ligy 2012/2013 dopadol lepšie pre futbalistov Dukly Banská Bystrica, ktorí sa vďaka víťazstvu 1:0 nad domácim Spartakom Trnava definitívne zachránili v najvyššej súťaži. "Bílí andeli" rovnako ako Tatran Prešov budú v poslednom kole (v nedeľu 26. mája - pozn.) v priamom súboji na východe republiky bojovať o udržanie, Spartak potrebuje tri body.

Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

Gól: 70. Slančík. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Čarnota, Klabník - Poljovka, Boroš, Považanec, Peňaška, Adámik, 3010 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Čarnota, Klabník, Grabež - Kaščák, Karhan (61. Hodúr) - Sabo, Vlasko (80. Pavelka), Mikovič (63. Tomaček) - Vyskočil

Dukla Banská Bystrica: Boroš - Poljovka, Adámik, Teixeira - Gyömbér, Považanec (76. Pančík) - Turňa, Hlinka, Hučko - Peňaška, Šovčík (46. Slančík, 89. Vrána)

Do jubilejného 80. vzájomného zápasu mužstiev v najvyššej súťaži vstúpili aktívnejšie Bystričania, keď sa v 6. minúte spoza šestnástky oprel ľavačkou do lopty Považanec a Rusov musel predviesť svoje kvality. Po polhodine hry Grabež pekne vysunul Mikoviča, ani jeden z jeho dvoch pokusov však neviedol ku gólu, pričom v druhom prípade mohol skôr voliť prihrávku do vápna na lepšie postavených kolegov. V 32. minúte domáci trestuhodne naložili s črtajúcou sa možnosťou prečíslenia, keď Vyskočilovu nedôraznú nahrávku na voľného Saba zachytil v pozícii poslednej inštancie Adámik. Na druhej strane po peknej narážačke Šovčík s Turňom vykombinovali ľavú stranu defenzívy Spartaka a prvý menovaný krížnou strelou nebol ďaleko od otvorenia skóre. Inak však hráči oboch mužstiev predviedli v prvom polčase skôr boj ako futbalové parády.

Najmä domácim zväzovala nohy psychika, čo sa v plnej nahote ukázalo pri komplikovanom, stereotypnom a vo väčšine prípadov chybnom riešení elementárnych herných činností. Po zmene strán sa hostia spočiatku stiahli na svoju polovicu, ale ani na to nemali zvlášť veľký dôvod, pretože"spartakovci" boli v útoku bezzubí a súper to zhruba po hodine hry vycítil. Z brejkov mohol Hrnčárov tím zasadiť rozhodujúci úder, ale "vojaci" mali v dvoch-troch prípadoch vychýlenú mušku. Až v 70. minúte sa po Hodúrovej katastrofálnej prihrávke vyrútili do protiútoku, ktorý rutinérsky zakončil Slančík - 0:1. Kŕč a zúfalosť už domácim nedovolili pomýšľať na vyrovnanie, hoci v 85. minúte Tomaček ešte nastrelil z priameho kopu spojnicu žrdí. Z hry však Spartak nemal z čoho streliť gól a tak bude musieť bodovať naplno v nedeľu na horúcej pôde v Prešove.