Main Content

Futbal: Spartak Myjava - MFK Košice1:0 v 32. kole CL - sumár, text

streda, 22. máj 2013 20:05 | Autor: TASR

Myjava 22. mája (TASR) -

Spartak Myjava – MFK Košice 1:0 (1:0)

Gól: 19. Šulek. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Kukoľ – Bašista, 1826 divákov.

zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Černáček, Kumančík – Kukoľ, Bruško (70. Pelegríni), Marček, Šulek (54. Daniel) – Sládek, Kosík (79. Urgela)

Košice: Tofiloski – Tóth, Kavka, Bašista, Sekulič (46. Skvašík) – Karaš, Hovančík (46. Duda), Viazanko, Bukata (46. Pavúk), Matič – O. Diaby

Zápas sa hneď od úvodných minút hral vo svižnom tempe. Akcie hostí spočiatku nebezpečenstvo neznamenali, dva krát pohrozil Matič (v 2. a 17.min.), ale iba do pripraveného Solničku. Prvá vážna akcia domácich prišla v 7.minúte, keď zľava Sládek našiel pred bránou Kosíka, ten minul v dobrej pozícii. V 19. minúte už mohli tribúny oslavovať, Bruško načasoval prihrávku na Sivu, ten našiel voľného Šuleka, ktorý pohodlne rozvlnil sieť – 1:0. Kopaničiari boli aj naďalej viac nebezpeční. V 34. minúte sa mohol na Tofiloskeho rútiť Kosík, Kavka ho stiahol k zemi, no miesto červenej karty sa nevedno prečo hralo ďalej. V polčasovej prestávke urobil lodivod hostí Kozák hneď 3 zmeny v zostave, ale úvodná akcia patrila Myjavčanom, keď v 50.min skúšal krížnou strelou šťastie Kukoľ, ale nemieril presne. Košičania sa osmelili v 59. minúte, z hranice 16-tky strieľal Duda, ale minul bránu. V 62. minúte prišla tutovka domácich, Daniel zľava našiel v päťke Kosíka, ten ale trafil ležiaceho Tofiloskeho. Útočné kliešte Kopaničiarov zvierali hostí, v 65. minúte po priťuknutí Černáčeka pálil Sládek, strela bola zblokovaná a už o minútu opäť ten istý hráč po rohu v akcii, ale ani na 2-krát nedal gól. O ďalšiu minútu boli opäť hektické momenty, najskôr Diaby mieril vedľa a následný útok domácich zakončil strelou do bočnej siete aktívny Sládek. V 72. minúte sa strelou nad bránu po závare v 16-tke prezentoval Karaš. Veľkú možnosť príležitosť na vyrovnanie mal O. Diaby po priamom kope v 85. minúte, ale pohrdol ňou a prekopol bránu.