Main Content

Pre tipujúcich: 32. kolo Corgoň ligy

streda, 22. máj 2013 08:35 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 32. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 32. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Už iba dve kolá nás čakajú do konca tejto sezóny a obe sa odohrajú tento týždeň. Majstra už síce poznáme, ale vypadávajúceho ešte nie. Prinášame vám pohľad na víkendové zápasy 32. kola Corgoň ligy.

Zoznam zápasov
 
Streda 22. mája o 17:30 h
Slovan Bratislava - FC Nitra
Spartak Myjava - MFK Košice
AS Trenčín - MFK Ružomberok
FK Senica - ViOn Zlaté Moravce
MŠK Žilina - Tatran Prešov
Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica
 
Ako tipovať
V Bratislave sa už môže odohrať jeden pohodový zápas, pretože Slovan aj Nitra svoje tajničky vyriešili k spokojnosti v uplynulom kole. Nitra už osem zápasov po sebe neokúsila chuť prehry a túto sériu pretrhnúť nechce. Slovan po tomto zápase prevezme majstrovský pohár, takže vyhrať chce aj on, hoci v zápase zrejme dostanú priestor aj menej nasadzovaní hráči. Tento zápas sa ťažko tipuje, preto si ho radšej iba príďte vychutnať.
 
Ale v ostatných zápasoch bude výsledok dôležitý, aspoň pre jedno mužstvo určite. V Myjave a Trenčíne sa odohrajú priame zápasy o Európsku ligu. Kopaničiari by už síce na ňu potrebovali zrejme zázrak, ale nováčik súťaže sa chce rozlúčiť s vlastnými priaznivcami víťazstvom, no Košice budú proti. Pre Košičanov to bude tretí zápas u súpera po sebe a uvidíme, či zavŕšia postupku prehra, remíza, víťazstvo. Trenčín je k Európskej lige naozaj blízko, možno bude stačiť aj víťazstvo nad Ružomberkom, ale hostia chytili druhý dych. Aj tieto dva zápasy sú ťažko tipovateľné, ale verme, že budú s gólovým nádychom. Preto informujeme o kurzoch (1,89 a 1,84) na to, že padnú v zápasoch viac ako dva góly.
 
Najbližšie k spomínanej Európskej lige je Senica, ktorá ak doma porazí Zlaté Moravce, tak môže si rezervovať cestu na žreb tejto prestížnej súťaže. ViOn sa v minulom týždni v domácich zápasoch prekonával, ale vonku sa hrá inak. Seničania by už boli za babrákov, keby si takúto šancu nechali zobrať. Podľa nás nimi nebudú a vyhrajú. Kurz na ich víťazstvo v našej Tipovacej lige je 1,42.
 
Európsku ligu má už v suchu Žilina, ktorú Slovan porazil vo finále pohára, ale zároveň Žilinčanov potešil tým, že vyhral titul a tým im prenechal miesto v európskom pohári číslo dva. Žilina tak hrá už iba o česť, pretože sa na ňu upierajú rady skeptikov, ktorí sledujú, či náhodou nedá body súperom bojujúcim o záchranu. My sa medzi nich neradíme, navyše Prešov by musel dať aj gól(y), aby mal nejakú šancu na dobrý výsledok, ale ani jeden nedal už päť zápasov! Kurz na víťazstvo Žiliny v našej Tipovacej lige je 1,90.
 
Na koniec sme si nechali súboj mužstiev z konca tabuľky. Víťaz zápasu Trnava - Banská Bystrica dostane istotu záchrany, čo je síce silný motív, ale zároveň aj veľká zodpovednosť, ktorá obom poriadne zväzuje nohy. Bude to zrejme zápas o jednom góle, preto odporúčame tip na maximálne dva góly v zápase. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,70.
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.