Main Content

KOMENTÁR: Nitra sa zaslúžene zachránila, ale kto vypadne?

pondelok, 20. máj 2013 08:40 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Nitra sa zaslúžene zachránila, ale kto vypadne?
KOMENTÁR: Nitra sa zaslúžene zachránila, ale kto vypadne? | zdroj: foto TASR, video youtube.com

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Nového majstra sme síce matematicky spoznali až cez tento víkend, ale každému bolo už dlhšie obdobie známe, že je ním Slovan. Preto sa pozornosť preorientovala na iné dôležité otázky. Hoci sa ešte hrá o zvyšné dve miesta v Európskej lige, tak boj o pohárovú Európu nepúta takú pozornosť ako boj o holú ligovú existenciu.
 
Ten je pútavý aj preto, že sa v ňom ocitli všetko významné slovenské klubové značky, ktoré historicky patria do najvyššej súťaže, ale je jasné, že jedna bašta padne. A je už známe, že Nitra to nebude, hoci po 23.kole ju už mnohí odpísali. Vtedy bola posledná, strácala na záchranu sedem bodov a v jarnej časti dovtedy nezískala ani bod. Proste jasný kandidát na vypadnutie, ale iba pre tých, čo nesledujú náš futbal podrobne.
 
Ja som pri prognóze jarnej časti ani len v náznaku nepripustil možnosť, že by Nitra mohla vypadnúť a moje slová sa naplnili. Jednoducho sila tohto tímu sa musela prejaviť a aj sa ukázala. Za ostatných osem zápasov vyhrala Nitra v šiestich a zvyšné dva remizovala, hoci aj ten proti Trnave sa dá označiť ako víťazný.
 
Práve tento zápas naplno ukázal rozdiel medzi Nitrou a Trnavou. Nitrania sa opäť nepoddali, hoci prvý gól dostali po ruke Vlaska a tretí po veľmi spornom pokutovom kope, pri ktorom prišli ešte o vylúčeného Cicmana.
Trnava v tej chvíli viedla o dva góly, mala o hráča v poli viac, ale opäť sa začala báť vlastného tieňa, čo sa jej stáva pravidelne. Nitra využila strach súpera a zaslúžene vyrovnala, čím vyhrala túto bitku. Tu treba vyzdvihnúť aj nitrianskych fanúšikov, ktorí sa postupne začali vracať na štadión a proti Trnave vytvorili pravé domáce prostredie. Záverečné dlhotrvajúce ovácie postojačky snáď nepotrebujú komentár.
 
O niečom takom môžu Trnavčania momentálne iba snívať, pretože svojím prejavom urážajú fanúšikov, ktorí ich už v ostatnom domácom zápase so Zlatými Moravcami ani nepovzbudzovali. Trnava je aj pre mňa osobne veľkým sklamaním, ale je to spravodlivé, pretože červeno-čierna ekipa je v tejto sezóne doslova úbohá.
 
Takí sú aj Prešovčania a Banskobystričania, hoci nie až v takých rozmeroch ako Trnavčania. Prešov balansuje na hrane vypadnutia už pravidelne, k tomu má svoje klubové problémy. Tie má aj Banská Bystrica, ktorú som tipoval pred jarou za vypadávajúce mužstvo a ako hlavný dôvod som uviedol, že nevidím v jej radoch hráča, ktorý vie dať gól v dôležitom momente, čo sa aj ukazuje.
 
Dve kolá pred koncom ligy si podľa videného netrúfam určiť vypadávajúceho a neprajem to nikomu. Ale z dlhodobého hľadiska by si to zaslúžil Prešov, z tohto sezónneho jednoznačne Trnava a Banská Bystrica iba vtedy, ak aj v posledných dvoch kolách sezóny bude taká slabá ako je teraz.
 
Kto podľa vás takto o týždeň opustí Corgoň ligu?