Main Content

Ideálna zostava 31. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 20. máj 2013 08:27 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 31. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 31. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Definitívne sme spoznali majstra, ktorým sa stal Slovan. Teraz sa bude pozornosť sústrediť na boj o záchranu, pričom Nitra sa už zachránila. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Darko Tofiloski (Košice) – Macedónsky brankár bol opäť oporou košického mužstva, keď si v derby zápase na pôde Prešova udržal čisté konto. V prvom polčase sa zapotil po tvrdej strele Gergela z diaľky. Hneď na začiatku druhého dal stopku Jakovlevovi, čím domácim jasne naznačil, že ani dnes sa z gólu tešiť nebudú.
 
Obrancovia
 
Pavol Majerník (Zlaté Moravce) – Kapitán Zlatých Moraviec doviedol svoje mužstvo k víťazstvu aj v druhom zápase v priebehu týždňa. Proti Slovanu prehustil Vion nebezpečný priestor a čo aj prešlo, to obrana domácich odvrátila. Majerník neurobil v zápase chybu, pretože si hru zbytočne nekomplikoval a radšej odkopol loptu aj na tribúnu.
 
Peter Kleščík (Trenčín) – V zime sa zranil na halovom turnaji v rodnej Čadci, ale v priebehu jarnej časti sa stihol vrátiť do trenčianskej zostavy. A každým jedným zápasom sa opäť dostáva do hernej pohody. Myjava má silné štandardné situácie, ale aj vďaka Kleščíkovi ich Trenčín ubránil, naopak, po jednej z nich vysunul Kleščík Kubíka, ktorý prihral na gól Adimu.
 
Martin Nosek (Ružomberok) – Po zdravotných problémoch sa postupne vrátil do základnej zostavy Ružomberka a zdá sa, že aj do dobrej formy. Hoci je pôvodom stopér a navyše pravák, tak na ľavej strane obrany si počína veľmi dobre. Seničanov dokázal ubrániť, raz im výborným sklzom zobral gólovú radosť a má podiel na prvom góle domácich.
 
Stredopoliari
 
Martin Nagy (Ružomberok) – Patrí medzi pozitívne ružomberské prekvapenia tejto sezóny, keď si stále dobre plní svoje úlohy v strede poľa. Ružomberok bol proti Senici lepší, na čom má zásluhu množstvo vyhratých osobných súbojov na čom sa podieľal aj Nagy. Ten k tomu pridal aj nadstavbu, keď rozbehol krásnu gólovú akciu, ktorú zakončil Ďubek.
 
Michal Obročník (Zlaté Moravce) – Tento nenápadný stredopoliar odvádza počas celej sezóny pre Zlaté Moravce množstvo užitočnej práce. Bolo tak aj v zápase proti Slovanu, kde domáci zahustili stred ihriska a práve súbojovosť Obročníka vynikla, ale to nebolo všetko, pretože Obročník sa postaral aj o jediný gól zápasu.
 
Stanislav Angelovič (Žilina) – Tento skúsený futbalista je takým plátačom dier v zostave Žilinčanov, ale svoju prácu si odvedie vždy. Teraz hral na pravom krídle a ukázal tam viac ako hráči, ktorí na ňom nastupujú pravidelne. Na prvý gól prihral Pichovi a podieľal sa aj na druhom, keď opäť prihral Pichovi, ktorý loptu dotlačil do brány.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Ružomberčania ešte nevzdávajú boj o pohárové priečky, čo naplno ukázali v domácom zápase so Senicou. Už tradične bol v ich farbách najvýraznejší kapitán Tomáš Ďubek. Tomu to v jarnej časti naozaj ide, ďalšími dvomi gólmi sa dostal na delené druhé miesto v tabuľke kanonierov a môže ísť ešte vyššie.
 
Miloš Obradovič (Nitra) – Mal prísť do našej ligy už pred sezónou, ale Slovan ho nakoniec neangažoval. Urobila tak v zime až Nitra, lenže v prvom jarnom kole sa zranil. Po vyliečení sa vrátil a jeho geniálna ľavačka sa naplno ukázala v predposlednom týždni ligy. Najprv skvelým centrom popravil Košice a niečo priam famózne predviedol proti Trnave. Priamym kopom na spôsob Ronaldinha z MS 2002 rozhodol o záchrane Nitry v Corgoň lige.
 
Útočníci
 
Andrej Lovás (Ružomberok) – Keďže sa zranili tradiční útočníci zo základnej zostavy Ružomberka, tak príležitosť na hrote dostal práve Lovás a svojej šance sa chopil. Tentoraz sa síce gólovo nepresadil, ale odviedol množstvo užitočnej práce a senická obrana s ním mala problémy. Vybojoval pokutový kop a tiež prihral na tretí gól domácich.
 
Róbert Pich (Žilina) – Pichovi sa v jarnej časti moc nedarí, podobne, ako celej Žiline, ale zápas v Banskej Bystrici bol výnimkou. Najlepší žilinský strelec zaznamenal dva góly, ktoré jeho bývalých spoluhráčov priblížili k druhej lige. Pri prvom góle ukázal rozvahu a pri druhom nepoddajnosť, keďže loptu dostal do brány až na tretí pokus.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.