Main Content

Pre tipujúcich: 31. kolo Corgoň ligy

sobota, 18. máj 2013 08:12 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 31. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 31. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Už iba tri kolá nás čakajú do konca tejto sezóny. V tomto kole môžeme definitívne spoznať majstra a zaujímavé zápasy nás čakajú aj v boji o pohárové priečky a záchranu. Prinášame vám pohľad na víkendové zápasy 30. kola Corgoň ligy.

Zoznam víkendových zápasov
 
Sobota 18. mája o 17:30 h
FC Nitra - Spartak Trnava
Spartak Myjava - AS Trenčín
MFK Ružomberok - FK Senica
Tatran Prešov - MFK Košice
Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina
 
Nedeľa 19. mája o 14:00 h
ViOn Zlaté Moravce - Slovan Bratislava

Ako tipovať
Najväčšiu pozornosť bude pútať priamy zápas o záchranu, v ktorom Nitra privíta Trnavu, ale to nie je jediný zaujímavý motív tohto súboja. Každý má totiž ešte v živej pamäti ich vzájomný zápas z 9.kola, v ktorom sa teda diali veci. Traja vylúčení hráči domácich, inzultácia rozhodcu a hlavne následný vývoj, keď hrozilo, že Nitra súťaž nedohrá. Ale Nitra sa nevzdala, zabojovala, a v tomto zápase sa môže definitívne zachrániť. V Trnave sa odvtedy nič nezmenilo, hoci hráči a tréneri sa menili ako na bežiacom páse, lenže výsledok je stále ten istý, Trnave reálne hrozí vypadnutie. Domáci sú na víťaznej vlne, na ktorej proti Trnave chcú zostať a aj zostanú. Kurz na víťazstvo Nitry v našej Tipovacej lige je 3,12.
 
Ďalšie dôležité zápasy o záchranu majú zároveň príchuť derby. V tom stredoslovenskom privíta Banská Bystrica Žilinu. Hostia rozdávajú body kade chodia a Banskobystričania veria, že niečo dostanú aj oni. Druhé derby má označenie východoslovenské, keď najviac namočený Prešov potrebuje tri body ako soľ. Derby nemá favorita a navyše oba tieto zápasy sú nevyspytateľné. Domáci potrebujú body, ale hostia to nevypustia. Gólové hody v týchto zápasoch nečakáme, preto by sme odporučili tipy na maximálne dva v oboch zápasoch. Kurzy na to v našej Tipovacej lige sú 1,70 a 1,64.
 
Ďalšie dva sobotné zápasy majú zas príchuť priamych bojov o Európsku ligu. Myjava neprehrala desať zápasov po sebe, čím sa nováčik súťaže šokujúco dostal do reálnej hry o pohárové priečky. Ak porazí aj Trenčín, tak nebude od nich vôbec ďaleko. Uvidíme, čo urobí s oboma tiaž zápasu, ale tip 1X je asi najlogickejší. V našej Tipovacej lige je naň vypísaný kurz 1,27.
 
Nejakú tipérsku logiku sme sa snažili nájsť aj v zápase Ružomberok - Senica, ale nič pevné, o čo by sme sa opreli sme nenašli. Iba ak to, že v tejto sezóne vo vzájomných zápasoch vyhrávali hostia. Ak ste teda odvážny, tak kurz na víťazstvo Senice 2,80 v našej Tipovacej lige je lákavý.
 
Kolo sa dohrá v nedeľu v Zlatých Moravciach, kde má Slovan tretí majstrovský mečbal, ale zaujímavosťou je fakt, že sa ním môže stať aj v sobotu podvečer, ak Senica nevyhrá v Ružomberku. Domáci majú úzky káder, ktorý síce porazil v stredu Žilinu, ale zároveň sa ešte viac vyčerpal, k tomu je oficiálne vonku informácia, že tréner Jarábek odchádza. To všetko hrá pre Slovan, ktorý má aj motiváciu vrátiť domácim jesennú prehru. Kurz na víťazstvo Slovana v našej Tipovacej lige je 1,90.
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.