Main Content

Ideálna zostava 29. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 16. máj 2013 09:16 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 29. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 29. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Kvôli ME do 17 rokov bolo toto kolo rozťahané do štyroch hracích dní a dvoch týždňov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Miloš Volešák (Trenčín) – Trenčiansky brankár si proti Slovanu dostatočne zachytal. Hoci výsledok bol jednoznačný, tak na strely, či šance to bolo pomerne vyrovnané. No Volešák ich likvidoval, až na jednu výnimku. Hlavne sa vyznamenal pri ukážkovom čítaní hry, čím zabránil istému gólu a tiež pri nájazde Milinkoviča.
 
Obrancovia
 
Matej Siva (Myjava) – Tento pravý obranca je aktuálne vo výbornej forme, keď aj v derby zápase na pôde Senice bol hlavne v prvom polčase mimoriadne aktívny. Zapájal sa do útokov, centroval z kraja ihriska a po rohu nebezpečne hlavičkoval. Ako keby si výkonnostne spomenul na rok 2006, keď bol členom majstrovského tímu Ružomberka.
 
Petr Kaspřák (Nitra) – Nitriansky kapitán sa v priebehu jarnej časti usadil na poste stopéra a aj vďaka tomu začala Nitra vyhrávať. Jej obrana je totiž pevná a Kaspřák sa nebojí podporiť aj útok. Nitra po 16-dňovej pauze trochu vyšla z herného rytmu, ale jej obrana Košiciam prakticky nič nedovolila. Väčšie šance mali domáci, pričom jednu založil Kaspřák skvelým pasom.
 
Martin Černáček (Myjava) – Kapitán Myjavy patrí medzi najlepších stopérov súťaže, čo potvrdil aj v Senici. Záhorácko-kopaničiarske derby patrilo jasne hosťom, ktorých obrana hrala spoľahlivo a defenzíva pomohla aj útoku. Černáček odviedol dobrú prácu pred prvým gólom, keď clonil pred brankárom a pri druhom sa motal pri Pavlíkovi, ktorý si dal nakoniec vlastenca.
 
Boris Sekulič (Košice) – Košičania boli v Nitre herne lepší, ale z víťazstva sa tešili domáci. Už tradične dobrý výkon na ľavej strane obrany podal Sekulič, ktorý podporoval akcie svojho tímu a po nich sa dostali hostia do zakončenia. Na konci to už skúsil tento Srb sám, prenikol do šestnástky, ale aj jeho dobrá strela dostala stopku na rukách brankára Chudého.
 
Stredopoliari
 
Peter Sládek (Myjava) – V jarnej časti mu to síce oproti tej jesennej až tak nejde, ale prestížny zápas v Senici ho vybičoval k dobrému výkonu. Prvú veľkú šancu ešte nepremenil, ale po Bruškovom rohovom kope strelil ukážkový gól z voleja. V zápase ešte jedenkrát dokázal rozvlniť sieť, ale tento gól nebol uznaný.
 
Tomáš Bruško (Myjava) – V derby zápase na pôde Senice ho bolo na ihrisku jasne vidieť. V prvom polčase bol podľa nás faulovaný v pokutovom území, no rozhodca mu dal žltú kartu za údajné filmovanie. Po jeho rohovom kope otvoril skóre stretnutia Sládek a po priamom kope si dal Pavlík vlastný gól, čím bol zápas definitívne rozhodnutý.
 
Jakub Holúbek (Trenčín) – Tentoraz nenastúpil na kraji, ako je uňho typické, ale v strede poľa. No aj tvorenie hry mu išlo, keďže prihrávkou vyzval ku otváraciemu gólu Williama. Brazílsky útočník mu už o pár sekúnd gólovú prihrávku vrátil a Holúbek strelil druhý gól, čím definitívne udal tón zápasu s lídrom tabuľky.
 
František Kubík (Trenčín) – Aj v iných zápasoch podal dobré výkony, no ten proti Slovanu bol zrejme jeho najlepší počas terajšieho trenčianskeho pôsobenia. Neustále útočil a robil hosťujúcej obrane problémy. Pri treťom góle si pripísal asistenciu, keď centrom dobre našiel Williama. Čerešničkou na torte bol štvrtý gól, keď ukážkovo zakončil svoj nájazd.
 
Útočníci

William Alvés de Oliveira (Trenčín) – V zime prišiel z brazílskeho Botafoga a chvíľu mu trvalo, kým si zvykol na nové prostredie. Ale v zápase so Slovanom sa naplno predviedol, keď si pripísal na svoje konto dva góly a jednu asistenciu. Pri oboch góloch ukázal pohotovosť v zakončení, dobrý nábeh a správny výber miesta.
 
Andrej Hodek (Zlaté Moravce) – Kanonier Zlatých Moraviec ešte nezabalil boj o korunu kráľa strelcov. Dvoma gólmi do žilinskej siete definitívne zachránil svoj klub v najvyššej súťaži a sám seba priblížil na rozdiel troch gólov ku Depetrisovi. Ak mu budú spoluhráči posielať také prihrávky ako Mészáros pri druhom góle, tak šancu ešte má.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.