Main Content

Hokej: Novým trénerom Skalice Turek: "Platený budem Slovanom" (2)

pondelok, 13. máj 2013 21:05 | Autor: TASR

Skalica 13. mája (TASR) - Hokejistov extraligového tímu HK 36 Skalica nakoniec v novej sezóne nepovedie Andrej Výboh, ale Čech Josef Turek. Bývalý kouč Třinca podpísal dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava s tým, že bude ako hlavný tréner pôsobiť v jeho farmárskom tíme v Skalici. Jeho asistentom bude Štefan Mega.

Turek nahradil na poste Martina Pešouta, ktorý po sezóne prijal ponuku asistenta v Brne. Informoval o tom portál iSport.cz. Generálny manažér HK 36 Peter Srnec túto informáciu pre TASR nepotvrdil, ale ani nevyvrátil: "Definitíva ohľadne nového trénera bude známa v utorok predpoludním."

Podľa českých médií je však už trénerská tajnička na Záhorí vyriešená. "Budem spolupracovať s trénerom Rostislavom Čadom z bratislavského Slovana a hráči, ktorí nebudú mať v KHL toľko priestoru, budú jazdiť do Skalice. Platený budem Slovanom, pracovať budem na farme v Skalici," uviedol pre iSport.cz Turek, podľa ktorého budú mať Záhoráci v novej sezóne len tie najvyššie ciele. "Inak by som do toho ani nešiel. Chceme sa pohybovať v horných poschodiach tabuľky. Základom tímu budú hráči Skalice, jedna päťka bude zo Slovana a jedna necelá bude po konzultácii s pánom Čadom jazdiť k nám podľa toho, kto bude málo vyťažený v KHL."

V Skalici obnoví Turek spoluprácu so Štefanom Megom, s ktorým pred dvoma rokmi spolu trénovali juniorov Slovana. "I preto som sa pre túto ponuku rozhodol. Pôvodne som už bol nasmerovaný inde, bol som prakticky dohodnutý so Zvolenom, ale keď sa mi ozvali zo Slovana, na poslednú chvíľu som to zmenil. Práve i preto, že som tam už pôsobil a viem, že to je organizácia na najvyššej úrovni," doplnil Turek.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v druhom odseku a o tretí a štvrtý odsek