Main Content

NBA: Favoriti neuspeli, Pacers a Grizzlies vedú v semifinálových sériách 2:1 (2)

nedeľa, 12. máj 2013 11:05 | Autor: TASR

New York 12. mája (TASR) - Basketbalisti Indiany Pacers a Memphisu Grizzlies sa ujali v sériách 2. kola play off zámorskej NBA vedenia 2:1 na zápasy. Ich súperi New York Knicks a Oklahoma City Thunder tak zatiaľ nenapĺňajú role favoritov a sú bližšie k vyradeniu.

Pacers v noci na nedeľu v treťom dueli semifinále Východnej konferencie zdolali NY Knicks najmä vďaka výbornému defenzívnemu výkonu 82:71. K víťazstvu domácich prispel Roy Hibbert 12 doskokmi a 24 bodmi, čo je jeho osobný rekord v play off. V drese Knicks bol jediným dvojciferným strelcom Carmelo Anthony s 21 bodmi.

Indiana dovolila súperovi len tri úspešné trojkové pokusy, v útoku sa však trápili oba tímy, zhodne zaznamenali 35-percentnú úspešnosť streľby. Domácim Pacers sa podarilo zvíťaziť na doskoky 53:40 a navyše si pomohli desiatimi úspešnými trojkami. K druhému triumfu v sérii Indiana zavelila v tretej štvrtine šnúrou 11:1. Od tej chvíle sa už hostia nepriblížili na menší než osembodový rozdiel.

Na pol ceste do konferenčného finále je aj Memphis, ktorý vyhral nad Oklahomou City 87:81. Výraznú zásluhu na domácom víťazstve mal Španiel Marc Gasol, autor 20 bodov.

"Urobili sme všetko okrem premieňania striel," povzdychol si líder Oklahomy Kevin Durant, ktorého citovala agentúra AP. Jeho tím bol lepší v doskokoch, dal viac bodov z vymedzeného územia i z rýchlych protiútokov. Durant viedol hostí s 25 bodmi a 11 doskokmi, Reggie Jackson mu sekundoval s 16 bodmi a 10 doskokmi.

play off NBA - 2. kolo, 3. zápasy:

semifinále Východnej konferencie:

Indiana - NY Knicks 82:71

/stav série: 2:1/

semifinále Západnej konferencie:

Memhis - Oklahoma City 87:81

/stav série: 2:1/

UPOZORNENIE: Správa je upravená v prvom, druhom a štvrtom odseku a rozšírená o tretí a piaty odsek