Main Content

Miami prvýkrát v play off zakoplo

utorok, 7. máj 2013 11:05 | Autor: TASR

Miami prvýkrát v play off zakoplo
Miami prvýkrát v play off zakoplo | zdroj: TASR

New York 7. mája (TASR) - Basketbalisti Chicaga zvíťazili v úvodnom zápase semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NBA na palubovke najvyššie nasadeného tímu Miami prekvapujúco 93:86. Najlepším strelcom Bulls bol s 27 bodmi Nate Robinson, ktorému sekundoval Jimmy Butler s 21 bodmi a 14 doskokmi.

Hráči Miami po hladkom postupe cez Milwaukee prvýkrát v play off zakopli, hoci ešte šesť a pol minúty pred koncom zápasu viedli o sedem bodov. Bulls ale ďalší úsek hry vyhrali 11:2 a vedenie už z rúk nepustili. "Nebudeme sa vyhovárať na dlhší herný výpadok. Hostia si zaslúžia uznanie, pretože v poslednej časti explodovali 35 bodmi. S takýmto výkonom vyhrávať domáce zápasy v play off určite nebudeme," vyhlásil pre zámorské médiá tréner Heat Erik Spoelstra.

Chicago ukončilo sériu dvanástich víťazstiev Miami. Bulls súperovi pripravili trpkú prehru už v základnej časti, keď pretrhli jeho šnúru 27 výhier v rade.

V prvom stretnutí semifinále Západnej konferencie vyhralo domáce San Antonio nad Golden State až po druhom predĺžení 129:127. O triumfe Spurs v obrovskej dráme rozhodla trojka Argentínčana Manu Ginobiliho 1,2 sekundy pred koncom druhej nadstavby.

"Bola to moja iba druhá trojka v zápase, aspoňže dobre načasovaná. Tá akcia nebola pripravená pre mňa, ale nechali ma voľného," uviedol argentínsky krídelník, ktorý až do víťaznej trefy premenil jediný z ôsmich trojbodových pokusov.

Warriors boli blízko k ukončeniu série 30 prehier na palubovke San Antonia, na výhru tam čakajú od februára 1997. Neviedlo k nej ani 44 bodov a 11 asistencií Stephena Curryho.

 

play off NBA - 2. kolo:

semifinále Východnej konferencie - 1. zápas:

Miami - Chicago 86:93

/stav série: 0:1/

semifinále Západnej konferencie - 1. zápas:

San Antonio - Golden State 129:127 2pp

/stav série: 1:0/