Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.4.)

utorok, 30. apríl 2013 07:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID a FC BARCELONA: Španielske veľkokluby sa v domácich odvetách Ligy majstrov budú snažiť o futbalový zázrak a vybojovať si postup do finále vo Wambley. Španielom nezostáva nič iné len dúfať, že sa im podarí konsolidované a dobré namazané nemecké stroje prekvapiť už v úvode a streliť rýchly gól. Ako prvý sa doma predstaví madridský Real, keď úvodný výkop na štadióne Santiago Bernabéu uvidia diváci dnes o 20:45 SELČ. Katalánsku Barcelonu čaká domáci výkop zajtra 1. mája taktiež o 20:45 SELČ.

BARCELONA: Útočník FC Barcelona David Villa by si rád zahral na svetovom šampionáte v roku 2014, ktorý bude hostiť Brazília. Keďže rodák z Tuilly stratil miesto v základnej zostave je možné, že sa do zostavy hviezdami nabitého španielského národného tímu nedostane. Tomu by sa 31 – ročný majster sveta i Európy rád vyhol a uvažuje o odchode z Camp Nou. Do úvahy o služby hviezdneho Španiela prichádzajú anglické kluby, najviac sa spomína Arsenal Londýn.

REAL MADRID: Taliansky tréner Paris Saint-Germain Carlo Ancelotti poprel správy, že by po sezóne odišiel z Francúzska, kde ma ešte jeden rok platný kontrakt. No napriek tomuto vyjadreniu média špekulujú o jeho príchode do kráľovského Realu Madrid.

SEVILLA a REAL MADRID:  O 20-ročného talentovaného záložníka Geoffrey Kondogbiu sa začali veľmi aktívne zaujímať anglické veľkokluby Arsenal Londýn, FC Chelsea a Manchester City. Mladý Francúz sa možno ani nebude musieť na ostrovy sťahovať, pretože o jeho služby má interes aj Real Madrid. Kde nakoniec mladá francúzska hviezda skončí sa ukáže v najbližších dňoch.

REAL SOCIEDAD: Klub po domácej výhre nad hlavným prenasledovateľom z Valencie zvýšil svoj náskok na treťom mieste na 5 bodov. Real Sociedad je tak veľmi blízko k účasti v budúcoročnej edícii LM. Valencia naopak klesla na 5 miesto, keď ju predbehla Malaga.

REAL VALLADOLID: Klub z Valladolidu sa pravdpodobne vďaka získanému bodu v domácom zápase so Sevillou zachránil v La Lige. „Získali sme iba bod, ale opäť sme sa priblížili k nášmu cieľu. Nemáme ešte nič definitívne isté, ale z výkonu môjho mužstva mám dobrý pocit“, opatrne hodnotil zisk bodu srbský tréner Miroslav Đukić.