Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.4.)

nedeľa, 28. apríl 2013 10:39 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Hráči sa dokázali spamätať z drtivej porážky v Dortmunde a aj bez zraneného Cristiana Ronalda dokázali na štadióne Altética vyhrať 2:1. Kráľovský klub v madridskom derby neprehral už 23 zápasov. V tabuľke vďaka tomuto víťazstvu odskočil práve Atléticu na rozdiel šiestich bodov.

REAL MADRID: V Španielsku sa špekuluje, že pokiaľ  by sa trénerom „Pusiniek“ stal Carlo Ancelotti, tak do klubu zavíta aj bývalý hráč Realu Claude Makélélé ako jeho asistent. Francúz pôsobil v klube tri sezóny v rokoch 2000 až 2003.

REAL MADRID: Argentínsky záložník Ángel di María potvrdil, že výhra na ihrisku Altética vliala hráčom Realu Madrid do žíl pozitívnu energiu a v utorňajšej odvete semifinále LM sú pripravení zabojovať o postup.

BARCELONA: Katalánsky klub sa naopak pravdepodobne z vysokej prehry v Mníchove ešte nespamätal. V Bilbau iba remizoval 2:2, keď v závere zápasu vyrovnával domáci Ander Herrera. Barcelona napriek remíze má na čele 11 bodový náskok a iba zázrak by ju pripravil o zisk španielskeho titulu.

BARCELONA: Vo včerajšom zápase v Bilbau sa zranil barcelonský zadák Éric Abidal. Dvojnásobný víťaz LM si v prvom polčase zranil lýtkový sval. 

SEVILLA:  Anglické kluby FC Arsenal a FC Liverpool majú v hľadáčiku argentínskeho obrancu španielskej Seviily – Federica Fazia. 26-ročný obranca patrí medzi opory sevillských zadných radov.