Main Content

Futbal: Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica 2:1 v 28. kole CL

sobota, 27. apríl 2013 22:05 | Autor: TASR

Myjava 27. apríla (TASR) -

Spartak Myjava – FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)

Góly: 19. Sládek, 90.+ Urgela – 79. Šovčík. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kukoľ - Považanec, Turňa, 2737 divákov (vypradané)

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Siva, Černáček, Častulín, Mrva – Kukoľ, Kuračka, Šulek (81. Bruško), Marček, Sládek (72. Urgela) – Kosík (87. Daniel)

Dukla: Boroš – M. Turňa, Poljovka, Adámik, Teixeira – Považanec (70. Šovčík), Brašeň, Ľupták, Hučko – Peňaška (46. Slančík), Vrána (70. Savič)

Na kopaniciach sa pred vypredaným hľadiskom po prvý krát hralo pod novým umelým osvetlením. V 14. minúte pohrozili hostia, inak pozorný Solnička zle odkopol loptu, následne však svoju chybu napravil a strelu hráča Bystrice vyrazil. Prvá vážna šanca domácich prišla v 18. minúte po priamom kope Kukoľa, Boroš vyrazil na roh. Ten zahral Kuračka a domáci kanonier Peter Sládek z voleja napálil loptu do sita – 1:0. Myjavskí hráči mali následne v poli miernu prevahu. V 33. minúte zaujal priamy kop Kuračku, lopta totiž pred Borošom skočila a vypadla mu z náručia, následne ju už obrana Bystrice odvrátila. V druhom polčase pokračoval bojovný výkon oboch tímov, ale šance sa rodili ťažko. V 67. minúte zapracoval na pravej strane Siva, jeho center odvrátil Adámik len ku Kuračkovi, ten strelou z jednej tesne minul hosťujúcu bránu. 75. minúte priniesla pekný center Hučka, dobiehajúci Brašeň však o chlp nestihol túto prihrávku. V 79. minúte už hosťom akcia vyšla, na centrovanú loptu si nabehol striedajúci Šovčík a na dvakrát upratal loptu za Solničkov chrbát – 1:1. Strhnúť víťazstvo na domácu stranu sa snažil v 90. minúte kapitán Černáček, jeho hlavička mierila tesne mimo brány. Čo nevyšlo jemu, vyšlo ešte v nadstavenom čase po vyšachovaní hosťujúcej obrany Urgelovi a ten zavŕšil tak výsledok na konečných 2:1.

la mf