Main Content

Hokej-MS13: Slováci na šampionáte bez tria Brejčák, Sloboda, Slovák

sobota, 27. apríl 2013 21:05 | Autor: TASR

Bratislava 27. apríla (TASR) - Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS sa spomedzi obrancov nedostali Ján Brejčák, Karol Sloboda a Tomáš Slovák. Tréner Vladimír Vůjtek vyškrtol ich mená zo súpisky po poslednom prípravnom zápase v Bratislave s Nórskom.

Český kouč zverejnil v sobotu večer zoznam obrancov, ktorých berie na šampionát. Figurujú v ňom zvyšní z nominácie spred Slovakia Cup-u a takisto aj Andrej Sekera z Buffala, ktorý sa k tímu pripojí priamo v Helsinkách.

Už dávnejšie bolo jasné zloženie brankárskej trojice pre MS, do Fínska pocestuje Rastislav Staňa, Jaroslav Janus a Július Hudáček.

Čo sa týka útočníkov, Vůjtek už má pre šampionát istých jedenásť mien. Do Fínska berie druhý, tretí a štvrtý útok zo zápasu s Nórskom, teda trojice vedené centrami Jozefom Stümpelom, Máriom Bližňákom a Petrom Ölveckým, plus duo z prvého útoku Roman Kukumberg a Branko Radivojevič. Nomináciu útočníkov uzavrie tréner až v pondelok na zraze, keď bude jasné, koľko posíl mu príde z NHL. Tomáš Kopecký z Floridy musí totiž po poslednom stretnutí základnej časti podstúpiť vyšetrenie ramena magnetickou rezonanciou a až po ňom sa uvidí, či posilní reprezentáciu. Istotu nemá Vůjtek ani v prípade Mariána Gáboríka, ktorý s Columbusom bojuje o postup do play off. O účasti Blue Jackets vo vyraďovačke sa malo rozhodnúť v noci na nedeľu, keď "modrokabátnikov"čakal posledný duel v základnej časti proti Nashvillu.

Zoznam istých mien pre MS:

Brankári - Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava/KHL), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/KHL), Július Hudáček (Sibir Novosibirsk/KHL)

Obrancovia - Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Milan Jurčina (Lukko Rauma/Fín.), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci HC Slovan Bratislava/KHL), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR)

Útočníci - Martin Bartek (HC Pardubice/ČR), Mário Bližňák, Libor Hudáček, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Roman Kukumberg, Miroslav Šatan (všetci HC Slovan Bratislava/KHL), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/KHL), Jozef Stümpel (HK Nitra), Tomáš Surový (HC Lev Praha/KHL), Tomáš Záborský (Avangard Omsk/KHL)