Main Content

Futbal: Spartak Trnava - AS Trenčín 2:0 v 28. kole CL

sobota, 27. apríl 2013 17:05 | Autor: TASR

Trnava 27. apríla (TASR) -

Spartak Trnava - AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 2. Schranz, 76. Vyskočil. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Baez, Kubík, 2819 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak: Rusov - Janečka, Čarnota, Klabník, Grabež - Karhan - Sabo, Hodúr (57. Kaščák), Vyskočil - Schranz (84. Augustini), Lietava (74. Tomaček)

Trenčín: Volešák - Čögley (88. Frimmel), Kleščík, da Silva, Mazáň (72. Adi) - Štefánik, Lobotka, Baez, Holúbek - Kubík - William

Domáci Spartak už pod taktovkou nového kormidelníka Vladimíra Ekhardta vybehol na súpera ako sa patrí a bleskovo sa ujal vedenia - v 2. minúte sa lopta po rohu dostala až k Schranzovi a ten prekonal Volešáka. O dve minúty mohlo byť 2:0, no Volešák sa vrhol po lopte a zabránil Lietavovi skórovať. V drese Trnavy bojujúcej o ligovú existenciu nastúpil na poste štítového stredopoliara a s kapitánskou na rukáve aj novopečený hrajúci asistent trénera Miroslav Karhan, ktorého príchodom získal herný prejav mužstva čo sa týka defenzívy i prechodovej fázy na kvalite. Domáci príkladne bojovali a v prvom polčase súpera nepustili do žiadnej šance. Bez problémov si strážili rýchlo nadobudnutý jednogólový náskok, hoci sami si už po dynamickom úvode viac príležitostí nevytvorili.

V 51. minúte Karhanov priamy kop predĺžil hlavou Vyskočil a trenčiansky brankár len s námahou vyrazil loptu nad svoju bránu. Rožky vystrčili aj hostia, v 62. minúte mohol vyrovnať Kubík, ale z dobrej palebnej pozície vnútri šestnástky vystrelil vysoko nad. Agilný Kubík vyskúšal šťastie aj o tri minúty, tentoraz minul bránu Rusova len tesne. Trenčín po zmene strán herne ožil a vyrovnanie viselo na vlásku, lenže po rýchlej kontre mohlo paradoxne zahrmieť na opačnej strane ihriska. Striedajúci Kaščák založil akciu, Sabo pekne vysunul Karhana, ale ten zoči-voči Volešákovi nedal. Pokoj do radov "bílích andelov" vniesol až Vyskočil, ktorý v 76. minúte využil školácku chybu v obrane Trenčína a loptu prepasíroval do siete - 2:0. Spartak zaknihoval cenné víťazstvo, po ktorom sa aj vďaka domácej prehre Prešova s Nitrou aspoň o skóre odlepil z dna tabuľky.