Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (27.4.)

sobota, 27. apríl 2013 08:57 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (27.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (27.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Pomerne prekvapivé vyjadrenie poskytol brankár Iker Casillas. Ten sa vyjadril, že jeho klub sa napriek hladkej prehre v Dortmunde nevzdáva nádeje na postup do Wembley. Vyjadrenie dlhoročnej brankárskej opory kráľovského klubu sa zhoduje so slovami trénera José Mourinha, ktorý povedal, že hráčov nenechá myslieť negatívne a porazenecky. Od bývalého dlhoročného kapitána Ikera Casillasa je tento výrok považovaný za veľmi profesionálny, keďže už dlhšiu dobu je v nevôli portugalského trénera.

REAL MADRID: Španielske média priniesli správu, že v madridskom derby na štadióne Atlética nenastúpi hviezdny Cristiano Ronaldo. Podľa správ má svalové problémy, ktoré si privodil v semifinálovom zápase Ligy majstrov v Dortmunde.

REAL MADRID: Podľa anglických médii by sa nástupcom José Mourinha pri kormidle Realu Madrid mohol stať súčasný tréner „Spurs“ André Villas-Boas. Portugalský kouč by tak takmer dokonale kopíroval kariéru svojho slávnejšieho krajana. Obaja už totiž trénovali FC Porto i FC Chelsea a kráľovský Real by tak bol už treťou rovnakou zastávkou oboch trénerov v priebehu niekoľkých rokov.

PRIMERA DIVISION: Nespokojný belgický univerzál Kevin Mirallas je na odchode z anglického Evertonu. Belgičan je podľa svojich slov v liverpoolskom klube nespokojný a preto by rád z klubu odišiel. Podľa vyjadrenia samotného hráča by si rád zahral španielsku Primera Division. Niektoré španielske kluby preto už začali hráča podrobnejšie sledovať.

ATLÉTICO MADRID: Po tom ako Luis Suárez dostal dištanc a v Anglicku prebehli správy o jeho odchode z FC Liverpool, tak sa o jeho služby začali zaujímať španielske kluby. Najviac spomínaným klubom je Alético Madrid, ktoré pravdepodobne predá kolumbijského útočníka Radamela Falcaa a bude potrebovať adekvátnu náhradu.

SEVILLA:  O španielskeho útočníka Álvara Negreda sa podľa miestnych médií zaujíma taliansky účastník serie A SSC Neapol. Ten hľadá prípadnú náhradu za svojho bombardéra Edisona Cavaniho. Pre Negrada by to bolo polepšenie, keďže Neapol patrí medzi taliansku špičku, kdežto FC Sevilla sa v Španielsku skôr trápi.