Main Content

Zranený Ronaldo vynechá derby s Atléticom

piatok, 26. apríl 2013 20:05 | Autor: TASR

Zranený Ronaldo vynechá derby s Atléticom
Zranený Ronaldo vynechá derby s Atléticom | zdroj: TASR

Madrid 26. apríla (TASR) - Futbalový krídelník Cristiano Ronaldo bude jeho Realu Madrid chýbať vo víkendovom mestskom derby španielskej La Ligy s Atleticom.

Reprezentant Portugalska utrpel zranenie v stredajšom prvom semifinále Ligy majstrov 2012/2013 na ihrisku Borussie Dortmund, ktoré "biely balet" prehral 1:4.

"CR7" má svalové problémy, no v klube dúfajú, že sa dá včas do poriadku do utorňajšej odvety proti BVB, uviedla agentúra Reuters. "Už pred zápasom s Dortmundom mal fyzické problémy a nebude v tíme pre duel s Atleticom. V piatok ani netrénoval, má problémy so svalom, teraz nám nepomôže, no dúfame, že v utorok bude v poriadku," povedal asistent Aitor Karanka.

Absencia najlepšieho strelca aktuálneho ročníka LM (12 gólov) v tíme portugalského trénera Jose Mourinha dáva Atleticu Madrid šancu na výhru. V prípade, že FC Barcelona vyhrá na ihrisku Athletica Bilbao a Real v derby podľahne, získa katalánsky gigant štvrtý titul za posledných päť rokov už v sobotu. V tom prípade bude mať FC totiž päť kôl pred koncom ligy neprekonateľný 16-bodový náskok.