Main Content

Futbal: FC Malaga sa neuspokojí s miestenkou v Európskej lige, tvrdí Camacho

piatok, 26. apríl 2013 14:05 | Autor: TASR

Madrid 26. apríla (TASR) - Futbalisti FC Malaga sa neuspokoja s miestenkou v Európskej lige UEFA 2013/2014, ich cieľom ostáva účasť v Lige majstrov. V piatok to vyhlásil stredopoliar Ignacio Camacho.

Účastník La Ligy sa ako nováčik v tomto ročníku kontinentálnej pohárovej súťaže číslo jedna prebojoval až do štvrťfinále, kde ho vyradil nemecký Dortmund.

Malage aktuálne patrí v španielskej lige šieste miesto, na štvrtú postupovú priečku stráca šesť kôl pred koncom päť bodov.

"Zameriame sa na čo najvyššiu pozíciu. Prečo by sme sa mali uspokojiť s Európskou ligou, keď máme šancu dostať sa do Ligy majstrov?" cituje agentúra Reuters Camacha. "Tento rok sme zistili, že Liga majstrov je kvalitná súťaž. Na druhej strane treba povedať, že je lepšie si vybojovať miesto aspoň v Európskej lige, ako zakončiť ligu bez miestenky v pohárových súťažiach."

Európska futbalová únia (UEFA) však potrestala španielsky klub vylúčením z budúcoročných pohárových súťaží pre finančné nezrovnalosti. Vedenie sa však odvolalo na Športový arbitrážny súd (CAS), verdikt očakávajú v polovici júna.

"Tím počas sezóny pracoval naozaj tvrdo a bolo by nespravodlivé, ak by sme skončili mimo európskych súťaží," uzavrel 22-ročný Camacho.