Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (26.4.)

piatok, 26. apríl 2013 07:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (26.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (26.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Vedenie klubu vyjadrilo napriek vysokej prehre v Mníchove podporu trénerovi Titovi Vilanovi. Španiel pôsobí ako tréner v štruktúrach FC Barcelona od roku 2007 a A – tím prevzal na začiatku tejto sezóny, keď  vystriedal úspešného Pepa Guardiolu. Klub s ním počíta minimálne ešte jednu sozónu.

BARCELONA: Hviezdny argentínsky útočník Lionel Messi sa pre španielske média vyjadril, že pred semifinálovou odvetou na domácom trávniku zbrane určite neskladá. „Musíme hrať útočný futbal a nevzdávať sa už pred zápasom“, nechala sa počuť barcelonska hviezda. No pri súčasnej forme Bayernu Mníchov je nepravdepodobné, že si Bavori nechajú postup do finále lukratívnej Ligy majtrov ujsť.  

REAL MADRID a ATLÉTICO MADRID: Niektoré anglické média sa k situácii ohľadom príchodu portugalského trénerského mága José Mourinha na Stamford Bridge postavili ako k hotovej veci. K tomu všetkému anglické média s londýnskou Chelsea spájajú aj bombardéra Altética Madrid – Radamela Falcaa

ALTÉTICO MADRID: Madridský klub si upísal 18-ročného uruguajského obráncu José Maríu Giméneza. Argentínsky tréner Diego Simeone s mladíkom ráta ako s perspektívnou posilou zadných radov.

VALENCIA: Klub z Valencie momentálne v lige bojuje o 4. priečku zaručujúcu účasť v Lige majstrov. Valencia sa nachádza na 5. mieste so stratou iba 2 bodov na Real Sociedad. Podľa toho, či sa klubu nakoniec podarí preniknúť na miesta zaručujúce postup do LM sa vedenie rozhodne, či trénerovi Ernestovi Valverdovi ponúkne predĺženie zmluvy. Kouč má platný kontrakt len do konca júna.

REAL SOCIEDAD: Klub so San Sebastianu sa bude musieť v dôležitom súboji proti Valencii zaobísť bez útočníka Antoinea Griezmanna. Francúzsky reprezentant neuspel so svojim odovlaním proti automatickej stopke za žltú kartu, ktorú dostal v poslednom ligovom zápase. Víťaz vzájomného zápasu medzi Realom Sociedad a Valenciou urobí výrazný krok smerom k účasti v budúcoročnej edícii Ligy majstrov.