Main Content

Futbal: Iniesta nesúhlasí s tvrdeniami o konci éry FC Barcelona

štvrtok, 25. apríl 2013 16:05 | Autor: TASR

Madrid 25. apríla (TASR) - Futbalista Andres Iniesta odmietol tvrdenia, že sa končí éra úspešnej FC Barcelona po debakli 0:4 v semifinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov.

"Myslím si, že nie je správne hovoriť o cyklickej zmene. Za posledných päť rokov vyhral tento klub dvakrát Ligu majstrov a máme na dosah štvrtý titul v La Lige. Koniec éry je predsa vtedy, keď roky bežia a nevyhrávate žiadnu trofej," cituje agentúra Reuters španielskeho reprezentanta.

FCB môže získať ligový titul už v sobotu, avšak len v prípade, že zdolá Athletic Bilbao a druhý Real Madrid prehrá s mestským rivalom Atleticom. "Keď vyhráte ligu, nemôžete hovoriť o neúspešnom roku, pretože ten titul má svoju dôležitosť."

Iniesta zároveň ocenil silu bundesligových klubov po tom, čo v druhom semifinále LM si Borussia Dortmund poradila s Realom Madrid rovnako jednoznačne 4:1. "Bayern a Borussia sú kvalitné tímy, dobre fyzicky aj technicky pripravené, čo ukázali v týchto dvoch zápasoch. Nemyslím si však, že La Liga upadla, je to len o tom, že si nemecké tímy lepšie poradili so svojimi súpermi," povedal 28-ročný stredopoliar a zároveň vyhlásil, že "Barca" v odvete spraví všetko pre úspech. "Máme pred sebou 90 minút, aby sme dosiahli niečo naozaj ťažko dosiahnuteľné."