Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.4.)

štvrtok, 25. apríl 2013 07:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Inokedy vysmiaty útočník Lionel Messi nemal po zápase v Mníchove veľa dôvodov na radosť. Jeho tím utrpel debakel 4:0 a prakticky stratil šancu na postup do finále Ligy majstrov. „Bayern nás predčil vo všetkom. Bol lepší v každom ohľade“, vyjadril bezprostredné pocity rodák z Rosaria. Španielske média vinia z porážky okrem iného aj zlý výkon rozhodcov. „Nemali by sme ale hovoriť o rozhodcoch. Na výsledok podľa mňa nemali vplyv“, poskytol vyjadrenie obránca Gerard Piqué. Odvetný semifinálový zápas je na programe 1. mája na barcelonskom Camp Nou.

REAL MADRID: Kráľovský klub z Madridu je v letnom prestupovom období ochotný za každú cenu získať Garetha Balea z Tottenhamu. Za waleského reprezentanta je biely balet ochotný zaplatiť 45 miliónov libier. Ako hráčsku kompenzáciu španielsky klub ponúka buď argentínčana Ángela Di Maríiu alebo jeho krajana Gonzala Gerarda Higuaína.

REAL MADRID: Dohady o odchode trénera Josého Mourinha z Realu Madrid v Španielsku opäť naberajú na obrátkach. Portugalský kouč má s niektorými hráčmi bieleho baletu vzťahové problémy a k tomu sa pridáva aj záujem FC Chelsea o svojho bývalého kouča. Niektoré španielske média už jeho odchod berú ako samozrejmú vec. 50-ročný Portugalčan má však s klubom zmluvu až do leta 2016 a preto bude zaujímavé sledovať ako sa situácia ohľadom jeho prípadného odchodu bude vyvíjať.

ATLÉTICO MADRID: Pred blížiacim sa madridským derby prišla z tábora Atléticu pre miestnych fanúšikov dobrá správa. Vedenie klubu sa totiž úspešne odvolalo proti suspendácii brazílskeho útočníka Diega Costu. Ten obdržal v poslednom zápase na ihrisku Sevilly už 10-tu žltú kartu a mal tak dostať automatický dištanc. Úspešné odvolanie však pre Brazílčana znamená, že v zápase proti Realu Madrid nebude chýbať v základnej zostave. Zápas sa uskutoční túto sobotu na domovskom štadióne Atlética.

REAL ZARAGOZA: Klub prišiel so zaujímavým nápadom ako prilákať fanúšikov na štadión, aby podporili svoj klub pri záchranárskych prácach. Vedenie klubu sa rozhodlo zľavniť vstupenky na ďalší domáci zápas proti Mallorke a fanúšikovia si môžu najlacnejšie vstupenky zakúpiť už za 10 eur. Na štadión Estadio de la Romareda sa zmestí až takmer 35 tisíc fanúšikov a klub sa spolieha, že sa mu podarí obsadiť väčšinu z týchto miest.

ATHLETIC BILBAO: Baskický klub prišiel o svojho obráncu Aymerica Laporteho. 18-ročného francúzskeho mladíka totiž čaká operácia jeho zraneného kolena a bude dlhšiu dobu mimo hry. Mládežnícky reprezentant Francúzska sa postupne prebojovával do základnej zostavy Bilbaa.