Main Content

Futbal: FA potrestala Suareza 10-zápasovým dištancom, The Reds sú v šoku (2)

streda, 24. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Londýn 24. apríla (TASR) - Futbalista FC Liverpool Luis Suarez si odpyká desaťzápasový dištanc za to, že v nedeľňajšom zápase anglickej Premier League pohryzol srbského obrancu v službách FC Chelsea Branislava Ivanoviča.

Suarez sa za svoje správanie ospravedlnil, ale už skôr ho jeho zamestnávateľ potrestal nešpecifikovanou finančnou pokutou. "Je to interná vec, výšku pokuty zverejňovať nebudeme," povedal výkonný riaditeľ "The Reds" Ian Ayre. V stredu zasadala disciplinárna komisia anglickej ligy a tá uruguajskému útočníkovi "naparila" trest na 10 zápasov.

Ešte pred zverejnením FA upozornila, že "síce suspendácia v podobných prípadoch je na tri zápasy, v tomto konkrétnom by však takýto nízky trest bol zjavne nepostačujúci".

"Sme šokovaní a nespokojní. Počkáme si na písomné stanovisko doručené klubu, až potom budeme komentovať," povedal Ayre. Sám Suarez už dopredu avizoval, že podobne vysoký trest nebude akceptovať a podá odvolanie.

Spoluhráč Slováka Martina Škrtela, ktorý v šiestej minúte nadstavenia vyrovnal na konečných 2:2, zahryzol Ivanovičovi do bicepsu. Suareza v pondelok anglická Futbalová asociácia (FA) oficiálne obvinila a automatický trojzápasový dištanc rozšírila ešte o sedem duelov.

"Hlboko ľutujem svoje neospravedlniteľné správanie, ktorého som sa dopustil v zápase s Chelsea," citovala agentúra dpa Suareza. "Zverejnil som svoje ospravedlnenie a skúšal som sa skontaktovať s Branislavom Ivanovičom, aby som s ním hovoril osobne. Ešte raz sa ospravedlňujem trénerovi, spoluhráčom a všetkým v klube FC Liverpool, ktorých som potopil."

Neskôr Suarez potvrdil, že sa mu podarilo kontaktovať srbského legionára prostredníctvom sociálnej siete. "Hovoril som s Ivanovičom cez telefón a snažil som sa ospravedlniť priamo nemu. Som mu vďačný za to, že to akceptoval," dodal Suarez, ktorý dostal v zápase žltú kartu.

Suarez ešte ako hráč Ajaxu Amsterdam dostal dištanc na sedem zápasov za rovnaký priestupok, keď pohryzol stredopoliara PSV Eindhoven Otmana Bakkalu.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 4. odsek