Main Content

Tenis: Vo Wimbledone o zvýšené odmeny, na kurte č. 1 zaťahovacia strecha

utorok, 23. apríl 2013 14:30 | Autor: TASR

Londýn 23. apríla (TASR) - Organizátori tenisového turnaja vo Wimbledone oznámili, že v tejto sezóne zvýšia finančné odmeny o 40 percent a súčasne plánujú na kurte číslo jeden vybudovať zaťahovaciu strechu. Informovala o tom agentúra AP.

V All England Clube tak celkové prémie budú 22,6 milióna libier, čo je nárast o 6,5 milióna libier v porovnaní s minulým rokom. Podľa zástupcov klubu ide o najvyššie jednorazové zvýšenie a najväčšie celkové "prize money" v histórii profesionálneho tenisu.

Víťaz mužskej aj ženskej kategórie zinkasuje vo Wimbledone 1,6 milióna libier, pred rokom brali víťazi Roger Federer a Serena Williamsová "len" 1,15 milióna.

Wimbledon v roku 2009 prelomil tradíciu a na centrálnom kurte sa začala používať moderná zaťahovacia strecha. Na "jednotke" by mali strechu uviesť do funkčnosti až v roku 2019. Predseda klubu Philip Brook na utorňajšej tlačovej konferencii povedal, že projektové práce na vizuále strechy začnú čoskoro, budú trvať dva roky, následné stavebné práce zaberú ďalšie tri roky.