Main Content

Futbal: Liverpool potrestal Suareza za pohryznutie pokutou, FA ho obvinila (3)

pondelok, 22. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Londýn 22. apríla (TASR) - Futbalista FC Liverpoolu Luis Suarez má na krku ďalšiu kontroverznú kauzu. Uruguajský legionár sa už ospravedlnil obrancovi FC Chelsea Branislavovi Ivanovičovi za to, že ho v nedeľňajšom ligovom stretnutí pohryzol.

Ako informovala agentúra Reuters, Suareza potrestal jeho zamestnávateľ nešpecifikovanou finančnou pokutou. "Je to interná vec, výšku pokuty zverejňovať nebudeme," povedal výkonný riaditeľ "The Reds" Ian Ayre.

Spoluhráč Slováka Martina Škrtela, ktorý v šiestej minúte nadstavenia vyrovnala na konečných 2:2, zahryzol Ivanovičovi do bicepsu. Nepríjemná kauza spôsobila, že Ayre zrušil štvordennú návštevu Ďalekého východu a Austrálie, kde mal vybavovať podrobnosti ohľadne letnej zápasovej túry.

Suareza v pondelok anglická Futbalová asociácia (FA) oficiálne obvinila z násilného správania sa a hrozí mu tak dlhšia absencia na trávnikoch. Podľa FA je totiž v tomto prípade automatický trojzápasový dištanc nepostačujúci. K obvineniu sa útočník môže vyjadriť do utorka.

"Hlboko ľutujem svoje neospravedlniteľné správanie, ktorého som sa dopustil v zápase s Chelsea," citovala agentúra dpa temperamentného Juhoameričana. "Zverejnil som svoje ospravedlnenie a skúšal som sa skontaktovať s Branislavom Ivanovičom, aby som s ním hovoril osobne. Ešte raz sa ospravedlňujem trénerovi, spoluhráčom a všetkým v klube FC Liverpool, ktorých som potopil."

Neskôr Suarez potvrdil, že sa mu podarilo kontaktovať srbského legionára prostredníctvom sociálnej sieti. "Hovoril som s Ivanovičom cez telefón a snažil som sa ospravedlniť priamo nemu. Som mu vďačný za to, že to akceptoval," dodal Suarez, ktorý dostal v zápase jednu žltú kartu.

Riaditeľ Ayre opustil štadión Anfield Road ešte pred incidentom, aby chytil lietadlo do Ázie, ale napokon sa otočil späť priamo z letiska. "Luis sa dnes otvorene ospravedlnil za svoje správanie," uviedol Ayre. "Jeho správanie nie je hodné hráča, ktorý oblieka dres Liverpoolu a Luis si dobre uvedomuje, že potopiť seba aj klub. Vyrovnáme sa s tým ako z internou záležitosťou klubu a budeme čakať na reakciu disciplinárnej komisie FA.

Suarez ešte ako hráč Ajaxu Amsterdam dostal dištanc na sedem zápasov za rovnaký priestupok, keď pohryzol stredopoliara PSV Eindhoven Otmana Bakkalu. Teraz mu však hrozí zrejme podstatne dlhší trest, pretože to nebol prvý disciplinárny priestupok Suareza.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek po obvinení zo strany FA