Main Content

Najlepšie a najvtipnejšie futbalové výroky týždňa (7.)

pondelok, 22. apríl 2013 12:51 | Autor: Jakub Mihálik

Najlepšie a najvtipnejšie futbalové výroky týždňa (7.)
Najlepšie a najvtipnejšie futbalové výroky týždňa (7.) | zdroj: foto TASR

Uplynulý týždeň priniesol viacero zaujímavých športových udalostí, ktoré neostali nepovšimnuté medzi známymi osobnosťami športového života. Prečítajte si najzaujímavejšie výroky ktoré hodnotili aktuálne športové dianie.

„Stavím svoj zadok na to, že Bayern bude volať Guardiolovi kvôli rade. “
Jurgen Klopp až takto verí tomu, že Bayern si bude pýtať rady ako uspieť proti Barcelone od svojho budúceho trénera.

„Kloppov zadok skončí v múzeu Bayernu. Mal radšej staviť svoje vlasové transplantáty – to by bolo lahšie preniesť ako jeho zadok.“
Reakcia Karla-Heinza Rummeniggeho na Kloppovu stávku na seba nenechala dlho čakať.

„Nikdy som Fergusonovi nerozumel ani slovo. Jedného dňa prišiel do šatne a zíral na mňa. Naznačil mi, aby som si ostrihal vlasy, tak som tak učinil ešte v ten deň. Na druhý deň ma na tréningu ani nespoznal. Prešiel som okolo neho niekoľkokrát a on nemal ani páru, kto som.“
Bebe, v súčasnosti hosťujúci v Rio Ave, spomína na pôsobenie na Old Trafforde.

“Nie som práve Beckhamovou fanúšičkou, som skôr fanúšičkou Lea Messiho. Nie je krásavec, ale má veľmi zaujímavý lesk a je veľmi charizmatický. Jediným dôvodom, prečo by som sa vzdala politiky by bolo, keby ma Messi požiadal, aby som si ho vzala.”
Populárna politička Rachida Dati, členka francúzskeho parlamentu evidentne má vo futbale jasno.

“Futbal je posadnutý taktikou. Taktická stránka hry je dôležitejšia ako technická. Tréneri najprv myslia na taktiku a potom až začínajú brať do úvahy hráčov, ktorých majú. Väčšina trénerov sa viac zaujíma o výsledky ako o štýl hry. Guardiola je revolucionárom svojho času. V prípade Pepa, je to o láske k hre, štýlu hry a hráčom samotným.”
Jorge Valdano prekvapil názorom na Guardiolu.

“Áno, plakal som. Vidieť tu dnes môjho otca a môjho syna, to sú momenty, ktoré sa udejú raz za život. Pravdepodobne nebudete schopní to zažiť znova alebo to vylepšiť, tak som to chcel celé nasať a užiť si každú sekundu. Budeme v Premier League. To, čo to spôsobí budúci rok pre klub, pre mesto, to bude fenomenálne. Je to jednoducho sila.”
Craigh Bellamy po postupe Cardiffu City do Premier League, prvýkrát v klubovej histórii.

“Je lepším hráčom, ako som bol ja v jeho veku. Myslím, že má pred sebou skvelú kariéru. Verím, že môže byť ďalším výborným stredopoliarom pre Francúzsko. Je stále pokojný a má veľmi dobrú techniku. Má lepšiu strelu ako som mal ja a určite skóruje viackrát ako ja. Už teraz sa presadzuje v Juventuse. Ja v jeho veku som odohral v Miláne 5 zápasov za celú sezónu.”Patrick Vieira na adresu Paula Pogbu.

“Je to býk, prirodzená sila. Pomáha tímu ako v defenzíve, tak aj v ofenzíve. Pomohol by nesmierne na začiatku môjho pôsobenia v Bayerne. Je aj silnou osobnosťou, ako napríklad Phillipp Lahm.”
Javi Martinez o Bastianovi Schweinsteigerovi.

“Verím, že Cristiano Ronaldo, a nie Messi, vyhrá Zlatú loptu, ak Real Madrid vyhrá Ligu majstrov. Cristiano je pravdepodobne ešte komplexnejším hráčom ako Messi, kvôli svojej neuveriteľnej dynamike. Strela z 45 metrov je ako raketa v jeho prevedení. Možno pôsobí arogantne na verejnosti, ale ja som ho spoznal a je mi skutočným priateľom. Jeho život sa točí okolo futbalu. Nezaujímajú ho kluby ani bary.”
Christoph Metzelder má na CR7 len dobré spomienky.