Main Content

Futbal: FK Senica - Spartak Trnava 3:2 v 27. kole Corgoň ligy

nedeľa, 21. apríl 2013 21:30 | Autor: TASR

Senica 21. apríla (TASR) -

FK Senica - Spartak Trnava 3:2 (2:1)

Góly: 17. Štepanovský, 26. Wijlaars, 86. Kalabiška - 42. Mikovič, 61. Vyskočil. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Mráz, Švenger, Pavlík - Mikovič, Vyskočil, Čarnota, ČK: 50. Mráz za 2. ŽK, 4125 divákov.

Zostavy a striedania:

Senica: Švenger – Wijlaars, Pavlík, Brabec, Mráz - Kóňa, Jirásek (90.+2 Blackburn) - Diviš (68. Krajčík), Piroska, Štepanovský (88. Križko) - Kalabiška,

Spartak: Rusov – Habánek (28. Karhan), Čarnota, Gross, Ciprys - Kaščák (87. Pavelka), Sabo - Schranz, Hodúr Mikovič - Vyskočil (78. Tomaček)

Krajské derby sa odohrávalo vo výbornej atmosfére, ktorú vytvorili obidva početné fankluby. S chuťou hrajúcim Seničanom výborne vyšlo najmä úvodných 30 minút. Už v 7. minúte po Jiráskovom zakončení lopta letela tesne vedľa. V 11. minúte vyrobil senický stopér Brabec hrubú chybu, ale našťastie ju nepotrestal Mikovič, pred ktorým výborne zasiahol brankár Švenger. Na druhej strane po krásnej akcii Štepanovského s Kalabiškom sa ocitol zoči-voči brankárovi Rusovovi Vijlaars, ale lopta skončila na brvne trnavskej brány. O ďalšie 2 minúty po Mrázovom centri nastrelil ľavú žrď Kalabiška. Zaslúženého gólového korenia sa Záhoráci dočkali v 17. minúte, keď po ďalšej krásnej akcii Diviša s Kalabiškom poslal v sklze loptu nekompromisne pod brvno Štepanovský. Druhý gól priniesla 26. minúta. Divišovu strelu brankár Rusov iba vyrazil a pred dobiehajúcim Wijlaarsom bola iba prázdna brána. Tlak domácich upadol po polhodine hry a k slovu sa dostali aj hostia. Kaščákovo zakončenie bolo ešte nepresné a na druhej strane hlavičkoval osamotený Štepanovský len do náručia brankára Rusova. Kontaktný gól dali Trnavčania, keď spätnú prihrávku Kaščáka zužitkoval Mikovič, ktorý prestrelil Švengera.

Hneď na začiatku 2. polčasu zakončoval Štepanovský, ale nožničkami trafil trnavského hráča na bránkovej čiare. Priebeh hry ovplyvnila 50. minúta, keď Mráz zatiahol ručnú brzdu a po druhej žltej karte išiel predčasne pod sprchy. Záhoráci akoby sa zľakli oslabenia, prestali byť aktívni a územnú prevahu mali Trnavčania. Karhanovu tvrdú strelu ešte Švenger vyrazil, ale zaslúžené vyrovnanie priniesla 61. minúta. Karhanova prihrávka prešla stredom obrany, Vyskočil išiel sám na brankára a s prehľadom skóroval. Po tomto góle sa Seničania presvedčili, že sa dá hrať s Trnavčanmi aj v oslabení a boli lepším tímom. Brabec ani Jirásek úspešní neboli a v 80. minúte sa vyznamenal výborný brankár Rusov, ktorý vyškriabal na rohový kop krásnu strelu Kalabišku. Výborný zápas vo fantastickej atmosfére rozhodla 86. minúta. Piroska sa po individuálnej akcii presadil v šestnástke a loptu ako na podnose pripravil pre Kalabišku, pred ktorým zostala už len prázdna brána. V samom závere z nakopávaných trnavských lôpt už nič nebolo, a tak Seničania získali veľmi dôležité tri body, ktorými potvrdili druhú pozíciu v tabuľke.