Main Content

Futbal: Messiho štart v utorňajšom zápase LM proti Bayernu je zatiaľ otázny

nedeľa, 21. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Barcelona 21. apríla (TASR) - Štart Lionela Messiho v utorňajšom semifinále futbalovej Ligy majstrov medzi Barcelonou a Bayernom stále nie je istý. Podľa agentúry DPA mu klubový lekár zatiaľ zelenú nedal, hoci v nedeľu predpoludním na tréningu pred odletom do Mníchova sa kanonier španielskeho superklubu zúčastnila a nemal žiadne problémy.

Dvadsaťpäťročný Argentínčan utrpel začiatkom apríla počas štvrťfinálového zápasu LM s Parížom St. Germain (2:2) zranenie svalu na pravom stehne, preto v odvete (1:1) bol na hracej ploche iba necelú polhodinu, aj tak však výrazne prispel k postupu katalánskeho mužstva.

V 21-člennom tíme Barcelony okrem Messiho chýbajú zranení obrancovia Carles Puyol a Javier Mascherano a pre trest aj Adriano. Stredopoliar Sergio Busquets, ktorý laboroval pre bolesti slabín, je naopak už znovu úplne fit. Andres Iniesta a Dani Alves by v nedeľu mali absolvovať fyzioterapeutické cvičenia, dlhodobejšie sú pod zdravotníckou kontrolou Xavi a Pedro.

Odveta utorňajšieho zápasu sa odohrá 1. mája v Barcelone. V druhom semifinále sa stretnú Borussia Dortmund a Real Madrid.