Main Content

NHL: Chára dvakrát asistoval, Boston ale prehral s Pittsburghom 2:3 (3)

nedeľa, 21. apríl 2013 08:30 | Autor: TASR

New York 20. apríla (TASR) - V úvodnom zápase sobotňajšieho programu NHL si slovenský obranca Zdeno Chára obohatil štatistiky o dve gólové prihrávky, jeho Boston ale prehral doma s Pittburghom 2:3. Duel sa mal pôvodne hrať v piatok, pre prenasledovanie druhého podozrivého z bombových atentátov na Bostonskom maratóne ho preložili na sobotu.

Dva body si do štatistík pripísal aj obranca New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský, ktorý dvakrát asistoval pri víťazstve nad Winnipegom 5:4 po samostatných nájazdoch. Tridsaťšesťročný bek tak v 33 zápasoch prebiehajúcej sezóny nazbieral už 14 kanadských bodov.

V ďalšom stretnutí hokejisti New Jersey zdolali Floridu presvedčivo 6:2, dvoma gólmi sa blysol český útočník Patrik Eliáš. V drese "panterov" si slovenský krídelník Tomáš Kopecký pripísal tri mínusové body.

Toronto zvíťazilo nad Ottawou 4:1 a definitívne si zabezpečilo účasť v play off. "Javorové listy" sa predstavia vo vyraďovacej časti prvýkrát v posledných ôsmich sezónach. Miestenku do play off si vybojovali aj hráči Vancouveru, ktorí zdolali Detroit 2:1 po samostatných nájazdoch.

NHL - sobota:

Boston - Pittsburgh 2:3 /za domácich Chára 0+2/, New Jersey - Florida 6:2, Winnipeg - New York Islanders 4:5 pp a sn /Višňovský 0+2/, Montreal - Washington 1:5, Ottawa - Toronto 1:4, Carolina - Philadelphia 3:5, Chicago - Phoenix 2:3 pp a sn, Vancouver - Detroit 2:1 pp a sn