Main Content

Xavi: Casillas do Barcelony v lete neprestúpi!

sobota, 20. apríl 2013 11:55 | Autor: Anton Martinka

Xavi: Casillas do Barcelony v lete neprestúpi!
Xavi: Casillas do Barcelony v lete neprestúpi!

Podľa mnohých najlepší brankár sveta Iker Casillas sa po svojom zranení ruky nedokáže vrátiť medzi tri tyče Bieleho baletu, kde mu konkuruje skvelý Diego Lopéz, a preto sa v médiách začalo špekulovať o jeho odchode zo Realu Madrid.

V bulvároch  sa dokonca šušká o Casillasovi ako o náhrade za odchádzajúceho Victora Valdésa z Barcelony. Túto fámu však okamžite poprel Casillasov spoluhráč z reprezentácie Xavi Hernandéz. 

Španielsky stredopoliar Xavi Hernandéz sa pre médiá vyjadril, že je veľmi nepravdepodobné, aby sa Iker Casillas sťahoval cez leto na Nou Camp ako náhrada za odchádzajúceho Victora Valdésa, ktorý sa rozhodol nepredĺžiť svoju súčasnú zmluvu, ktorá mu vyprší v roku 2014.
 
 “Je mi ľúto, že Iker skončil na lavičke, pretože je to skvelý brankár a osobne si myslím, že je to voči nemu nespravodlivé. Aj napriek tomu si však nemyslím, že by prestúpil do Barcelony. Je to skutočný madridsta,“ vyjadril sa Xavi pre španielsky El Mundo Deportivo.
 
33- ročný záložník sa okrem Casillasovej situácie nechal počuť aj o brankárskej jednotke Barcelony Victorovi Valdésovi, ktorý sa rozhodol nepredĺžiť svoju zmluvu a je viac než pravdepodobné, že toto leto odíde. Xavi pre médiá zdôraznil, že neočakáva, že Victor zmení svoje rozhodnutie.
 
“Poznám Victora veľmi dobre a nemyslím si, že zmení svoje rozhodnutie. Je to mimoriadna osobnosť a o to viac ma mrzí, že odíde. On nie je len kamarátom, je to skutočný vodca. Nepoznám človeka, s ktorým by médiá horšie zaobchádzali a aj napriek tomu dokázal túto kritiku prekonať. A preto má môj veľký obdiv,“ dodal Xavi.
 
 O Valdésa má už dlhodobo záujem najmä Arsenal Londýn. Barcelona však svoju dlhoročnú brankársku jednotku nechce pustiť a skúsi mu navrhnúť ešte novú zaujímavejšiu zmluvu. Rozuzlenie tejto situácie sa tak pravdepodobne dozvieme až v lete.