Main Content

NBA: Optimizmus Lakers pred play off, Nash pripravený na návrat

sobota, 20. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Los Angeles 20. apríla (TASR) - Vďaka nevyrovnaným výkonom v tejto sezóne NBA si basketbalisti Los Angeles Lakers vybojovali postup do play off ako posledný tím súťaže. Pred prvým vyraďovacím duelom v San Antoniu však majú pozitívnu správu, pretože do ich zostavy sa vracia uzdravený rozohrávač Steve Nash.

Tridsaťdeväťročný veterán vynechal pre zranenie chrbta a bedrového kĺbu posledných osem stretnutí základnej časti. V piatok si však na tréningu už opäť vyskúšal hru päť na päť. "Psychicky som už pripravený naskočiť späť, ešte to musím potvrdiť aj fyzicky," cituje Nasha agentúra AP. "Som však veľmi optimistický, v nedeľu by som už mohol hrať. Nechcem však sľubovať, uvidíme ako sa to celé vyvinie."

Nash, ktorý nehral v drese Lakers takmer tri týždne, dostal pred tromi dňami epidurálne injekcie. Aj keď sa ešte necíti úplne bezbolestne, podľa vlastných slov napreduje v pohybe. "V piatok som už bol schopný hrať na polovičnom ihrisku, v niektorých situáciách som už musel aj šprintovať, takže čas návratu sa blíži," poznamenal dvojnásobný najužitočnejší hráč NBA.

Tréner Lakers Mike D'Antoni má o jeden dôvod na radosť viac, ale Nashov návrat nechce uponáhľať. "Myslím, že na tréningu už vyzeral a pôsobil dobre. Hral síce len na polovici ihriska. Skontrolujeme to v sobotu a uvidíme, ako bude jeho telo reagovať," uzavrel D'Antoni.