Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.4.)

sobota, 20. apríl 2013 11:10 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: O nespokojného brankára Victora Valdesa má už dlhší čas záujem anglický Arsenal Londýn. Katalánsky gigant však svoju dlhoročnú brankársku jednotku nechce pustiť a skúsi mu ponúknuť aspoň nový jednoročný kontrakt. Ako sa k tomu postaví samotný Valdes ukážu najbližšie dni.

 
BARCELONA: Podľa zákulisných informácii by prezident klubu Sandro Rosell rád zotrval vo svojej funkcii aj ďalšie funkčné obdobie. Na svojej poste je od roku 2010 a klub pod jeho šéfovaním vyhral okrem iného aj Ligu majstrov. Prezidenta klubu volia jeho majitelia, ktorými sú tisíce klubových členov. Funkčné obdobie sú tri roky.
 
ATHLETIC BILBAO: Baskický klub nechá v lete presne po100 rokoch fungovania zbúrať svoj domovský štadión San Mamés. Staručký štadión bol do prevádzky uvedený v auguste 1913 a prešiel dvoma rekonštrukciami. Fanúšikovia dúfajú, že symbol klubu, ktorým je oblúk nad hlavnou tribúnou, ale majitelia zničiť nenechajú.
 
REAL SOCIEDAD: Spokojné vedenie ďalšieho baskického klubu Real Sociedad sa rozhodlo predĺžiť zmluvu úspešnému trénerovi Philippovi Montanierem. Francúzsky tréner dokázal za dva roky svojej práce klub vytiahnúť zo šedého podpriemeru medzi elitu Primera Division. Real je na 4. priečke a bojuje o účasť v Lige majstrov. Nová zmluva bude znieť na ďalšie dva roky.
 
MALAGA: Argentínsky futbalista Martín Demichelis sa vyjadril, že ho stále prenasleduje prehraný štvrťfinálový súboj v Dortmunde. „Nedokážem na to zabudnúť. Som veľmi sebakritický a ten zápas stále nosím v hlave“. Malga stratila postup do semifinále milionárskej súťaže až v infarktovom závere po prehre 2:3.
 
MALAGA: Podľa anglických médií by sa útočník Roque Santa Cruz už na Etihad Stadium nemal vrátiť. Paraguajský reprezentant je momentálne na hosťovaní v španielskej Malage, ale veľký interes o jeho služby prejavil brazílsky klub Botafogo.