Main Content

Hokej-MS18: Slovenská osemnástka nestačila na Švajčiarov

piatok, 19. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Soči 19. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov stále čakajú na majstrovstvách sveta v Soči na svoje prvé body. Po prehre 1:4 vo štvrtkovom otváracom súboji s Kanadou podľahli v piatok rovnakým pomerom aj rovesníkom zo Švajčiarska.

Mladým Slovákom v Šajba Aréne absolútne nevyšiel vstup do zápasu, keď už v 6. minúte prehrávali 0:2. Nádeje hráčov spod Tatier na dobrý výsledok zhasli v 30. minúte, keď strelil svoj druhý gól v zápase Suter. V záverečnej tretine padli dva góly na oboch stranách, na presilovkový zásah Baltisbergera odpovedal rovnako v početnej výhode Bačik. Slováci tak prehrali z hľadiska postupových ambícií prvý z dvojice kľúčových duelov v základnej B-skupine.

Ďalší zápas odohrajú zverenci trénera Antona Bartánusa v nedeľu, keď o 17.00 vyzvú strieborných medailistov z posledných troch svetových šampionátov Švédov.

MS "18" - B-skupina:

Slovensko - Švajčiarsko 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 50. Bačik - 4. Fuchs, 6. a 30. Suter, 48. Baltisberger. Rozhodovali: Brill (Nem.), Leppaalho (Fín.) - Kosaka (Jap.), Smura (Poľ.), vylúčení: 6:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Zostava SR: Godla – Černák, Rosandič, Dubeň, Bačik, Gula, Sloboda, Holenda, Boboš - Cehlárik, Šille, Šoltés – Beták, Horvát, Lantoši – Varga, Petráš, Žilka - Rehák, Predajniansky, Ambróz

Slováci nezachytili úvod stretnutia a už v šiestej minúte prehrávali 0:2. Mohutný nápor Švajčiarov pretavil najprv v 4. minúte v prvý gól Fuchs, ktorý strelou zblízka prekonal brankára Godlu, a o dve a pol minúty neskôr z toho istého miesta skóroval aj Suter. Pre slovenský tím to bola studená sprcha a tréner Bartánus reagoval na vývoj time out-om. Jeho zverenci potom dostali možnosť dvakrát hrať presilovku, lenže Aeberharda vo švajčiarskej bránke prakticky neohrozili. Prvú vážnejšiu šancu si utvorili až v 15. min, ale Lantoši pred prázdnou súperovou bránkou "premáchol" naprázdno. Následne neuspel pred Aeberhardom ani Cehlárik. V druhej tretine Slováci zvýšili tempo a pridali v dôraze, cez pozornú defenzívu súpera sa však nevedeli presadiť. Navyše, v polovici stretnutia nechali pred vlastnou bránkou trestuhodne osamoteného Sutera a ten mal dostatok času, aby umiestnil puk do horného rohu - 0:3. Vzápätí Godla skrotil v náručí puk po šanci Hischiera. Aj v ďalších momentoch diktovali tempo hry Helvéti, keď najmä prvý švajčiarsky útok robil súperovej obrane nemalé problémy. V treťom dejstve dokázali Slováci zdarne prežiť dve oslabenia o dvoch hráčov, no pri hre 4 na 5 po štvrtý raz inkasovali, keď Baltisberger delovkou prepálil Godlu. Hráči s dvojkrížom na hrudi sa dočkali vytúženého gólu až desať minút pred koncom, v presilovke sa strelou od modrej čiary presadil obranca Bačik. Tento zásah vlial Slovákom krv do žíl a začali podnikať smerom na súperovu bránku nebezpečné výpady, na zvrat však už bolo neskoro. Švajčiari si víťazstvo bez väčších problémov postrážili.