Main Content

Futbal: Mourinho o svojej budúcnosti rozhodne až po skončení sezóny

piatok, 19. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Madrid 19. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho bude hovoriť o svojej ďalšej budúcnosti až po skončení tejto sezóny. Portugalský kouč sa dostal pod tlak médií potom, čo naznačil, že v budúcnosti ešte povedú jeho kroky späť do anglickej Premier League.

Špekulácie o Mourinhovom odchode z "bieleho baletu", kam prišiel v roku 2010 z milánskeho Interu, sa začali šíriť potom, ako sa spomínalo jeho spojenie s bývalým klubom Chelsea Londýn a záujem vraj prejavil aj francúzsky Paríž St. Germain.

Mourinho, ktorý len zriedka chodí na tradičné tlačové konferencie deň pred ligovým stretnutím, a kam zvyčajne posiela svojho asistenta Aitora Karanku, sa však v piatok ocitol pod paľbou novinárov. Hlavnou otázkou bolo, či dodrží platnú zmluvu s Madridom, ktorá znie do júna 2016. "Základnou vecou je dokončiť sezónu, čo najlepším spôsobom a potom si sadnúť spolu a dosiahnuť zhodu, ktorá bude pozitívna pre všetkých," citovala agentúra Reuters rodáka zo Setubalu.

Real Madrid, ktorý je druhý v španielskej lige a v sobotu hostí Real Betis, už zrejme nedobehne FC Barcelonu, ale v semifinále Ligy majstrov 2012/2013 bude hrať proti Borussii Dortmund a na budúci mesiac ho čaká finále Španielskeho kráľovského pohára proti Atleticu Madrid.

"Môj vzťah s prezidentom a ostatnými riaditeľmi v klube je veľmi dobrý," povedal Mourinho. "To nám umožňuje sadnúť si spolu a analyzovať veci pokojne a rozhodnúť, čo je najlepšie pre Real Madrid, čo najlepšie pre prezidenta, pre každého. Normálne v takýchto situáciách vzniknú medzi trénerom a vedením klubu problémy, ale so mnou nie sú problémy. Máme dobré vzťahy a preto si myslím, že v pokoji dosiahneme zhodu v správnom čase."

Špekulácie o Mourinhovej budúcnosti pomohol najnovšie rozvíriť aj prezident futbalovej školy CD Canillas, ktorej členom je aj syn trénera Realu Madrid. Manuel Alvarez pre lokálne rádio uviedol, že Mourinho si nie je istý, že bude trénerom Realu Madrid aj v budúcej sezóne. Mourinhov odchod by dostal do neľahkej situácie aj súčasného prezidenta "bieleho baletu" Florentina Pereza, ktorý považuje bývalého kouča FC Porto za "najlepšieho trénera planéty".

"Hovoriť o Canillas je takmer, ako hovoriť o mojom druhom domove pre môjho syna a samozrejme aj pre mňa. Ale je to klub, ktorý má malý problém v tom, že jeho prezident miluje médiá a ich pozornosť," dodal Mourinho na vysvetlenie. "Je to fantastický človek a môžem o ňom hovoriť len v dobrom za to, čo urobil pre môjho syna. Ale má ten jeden malý problém, ktorý je však jeho problémom a nie mojim."