Main Content

Hokej-MS13: Česi na šampionáte bez Petružáleka, proti Slovákom v bránke Salák

piatok, 19. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Praha 19. apríla (TASR) - Česká hokejová reprezentácia sa na májovom svetovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku bude musieť zaobísť bez útočníka Jakuba Petružáleka. Spoluhráč slovenského obrancu Dominika Graňáka v Diname Moskva, ktorý v stredu oslavoval triumf v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), sa ospravedlnil trénerovi národného tímu Aloisovi Hadamczikovi pre problémy s chrbtom.

"Telefonoval som s ním, trápi ho chrbát. Celé vyraďovacie boje hral s obstrekmi, v sérii proti CSKA párkrát ani nenastúpil. Dohodli sme sa, že šampionát vynechá a bude sa dávať dokopy," uviedol pre portál iSport.cz Hadamczik, ktorý ešte vo štvrtok večer po stretnutí so Slovenskom novinárom povedal, že Petružálek sa k reprezentácii pripojí. Šikovný krídelník s 16 bodmi (9+7) v 19 zápasoch ovládol tímovú produktivitu Dinama v play off.

Český výber odohrá v sobotu o 19.00 v Bratislave druhý prípravný duel so Slovenskom a bude sa snažiť vrátiť východnému susedovi štvrtkovú prehru 2:3 z Prahy. Kouč Hadamczik dá v zápase voľno brankárovi Kovářovi, chytať bude Alexandr Salák. V zostave nebudú figurovať ani chorý obranca Zdeněk Kutlák a útočníci Petr Hubáček, Lukáš Kašpar a Petr Tenkrát. Po stretnutí v Bratislave určí tréner súpisku pre Czech Hockey Games v Brne (25. – 28. apríla).