Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.4.)

piatok, 19. apríl 2013 11:34 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Rodina barcelonského záložníka Alexa Songa tvrdí, že Kamerunčan nie je v klube štastný. Hlavným dôvodom je to, že Song od svojho príchodu do klubu odohral len 12 zápasov v španielskej najvyššej súťaži. Do klubu prišiel africký hráč v lete 2012 z Arsenalu za 15 miliónov libier.

BARCELONA:
  Podľa španielskych médii by mohol Carles Puyol nastúpiť už v prvom semifinále Ligy majstrov proti mníchovskému Bayernu, ktoré sa odohrá v utorok 23. apríla v Alianz aréne. Masjster sveta i Európy podstúpil pred mesiacom operáciu pravého kolena a hrozil mu predčasný koniec sezóny.

REAL MADRID:  Napriek tomu, že Iker Casillas už nie je brankárskou jednotkou „bieleho baletu“ dočkala sa táto madridská ikona nominácie na Pohár konfederácií FIFA 2013. Tohtoročný pohár Konfederácií sa uskutoční v Brazíli a má otestovať pripravenosť Brazílie na nadchádzajúci svetový šampionát v roku 2014.

REAL MADRID:
Podľa rebríčku, ktorý vypracúvava americký magazín Forbes je najhodnotnejším klubom na svete Real Madrid. Jeho hodnota sa odhaduje na úctihodných 3,3 miliardy amerických dolárov. Na druhom mieste sa umiestnil Manchester United a tretím najhodnotnejším klubom je FC Barcelona. Napriek tejto správe sa však španielske kluby topia v dlhoch. Podľa tamojších inštitúcii predstavuje dlžná čiastka na daniach neuveriteľných 670 miliónov eur.

VALENCIA:
Španielskemu klubu sa napriek neistote ohľadom postupu do budúcoročnej edície Ligy majstrov podarilo zazmluvniť portugalského obrancu Ricarda Costu. Účastník Eura 2012 sa dohodol s klubom na zmluve do júna 2015 s možnou opciou na ďalší rok.

SEVILA: Fanúšikovia miestneho Betisu môžu na oficiálnej stránke klubu hlasovať o tom, akej farby budú trenírky ich klubu v zápase proti Realu Madrid. Hlasovať môžete na stránke: www.realbetisbalompie.es.